KitKat a la Frk. Skrump
Jeg har fået lov til at bringe en af de lækre opskrifter fra DiabetesKuren. Mit valg blev en spændende kage, som jeg ikke før har set lavet uden mel og i LCHF version 🙂 Kiksekage. Den hedder i bogen Kitkat a la Frk. Skrump 🙂
Kagen ser super lækker ud og må helt sikkert afprøves herhjemme. Jeg er sikker på at den lige er et hit hos ungerne 🙂 Det er kagen du ser på den blå tallerken. Det andet er Orange petitfour med pistacienødder. De ser nu heller ikke så tosset ud 😉 Ser det ikke bare lækkert ud ?
KitKat a la Frk Skrump
Mandelkiks:
120 g mandelmel
50 g Suvida Søde-/bagemiddel
1 tsk vaniljepulver
60 g smør
Chokoladeovertræk:
300 g chokolade 70 %
150 g smør
1 bæger æggeblommer
1 spsk kakaopulver
Bland mandelmel, Suvida Søde-/bagemiddel, vaniljepulver og smør sammen. Ælt det sammen. Tryk dejen flad på et stykke bagepapir, så tyndt som muligt. Gør dine hænder lidt våde, hvis dejen klistrer for meget. Bages ved 160 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af.
Smelt chokolade og smør i et vandbad ved svag varme. Rør æggeblommerne i, når chokoladen er kølet lidt af, og så kakaopulveret. Smør et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden af en lille silikonerugbrødsform. Læg herpå et lag mandelkiks. Forsæt sådan, til der er i alt 4-5 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil formen tildækket i fryseren ca. 45 minutter. Tryk forsigtigt kagen ud af formen. Stil den evt. i lidt varmt vand i 30 sekunder, så den slipper let. Vend KitKat-chokoladen på hovedet, og skær den i tynde skiver.
Opbevares i køleskab eller fryser.
Det får du:
MUFA: fra mandelmel og æggeblommer
Mættet fedt: fra smør
1 thought on “KitKat a la Frk. Skrump”