Konfekt triologi
Sneestormen raser udenfor og vi skriver d. 16 december. Drille nissen har været på besøg, lagt gave i min datter julesok og puttede krymmel i hendes havregryn. Julen nærmer sig hastigt. Dagen i dag blev til en konfekt dag:-) Det er jo i sig selv ikke så spændende men prøv lige at se nogle lækkerier. Konfekt triologi – En opskrift fra Odense marcipan http://www.odense-marcipan.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=472:konfekt-trilogi&catid=14&Itemid=5
Ok, mit billede er så ikke så flot som deres, men mit er så til gengæld en PCOvenlig udgave og hjemmelavet:-) De smager himmelsk. En bund af ristede mandler og chokolade (smager som toblerone) Jeg synes de var nemme at lave, dog drillede en ting og det var nougaten. Men det gik:-) Håber de kan holde til juleaften, men chancerne er nok ikke store;-)
Konfekt triologi
Chokoladebund
50 g Mandelflager
50 Blød Nougat
50 g Mørk Chokolade
Mandelflagerne ristes gyldne i ovn eller på pande. Hakket nougat og chokolade smeltes over vandbad og blandes med de ristede mandelflager. Massen smøres ud i 15 x 15 cm på et stykke bagepapir og afkøles. Efter afkøling deles pladen i 5 stænger.
Fyld
100 g Marcipan med kakao (Se link på marcipan og tilsæt kakao efter smag)
100 g Marcipan https://pcoliv.dk/marcipan/
100 g Blød Nougat (skal være kold)
Alle 3 ingredienser deles hver i 5 portioner og rulles ud i 15 cm lange stænger. 3 forskellige stænger placeres på bundene med nougat på toppen (se foto). Overtrækkes til sidst med 100 g smeltet mørk chokolade.
.
Spørgsmål 🙂 Indeholder nougat ikke sukker – og derfor ikke pco-venlig eller er jeg helt forkert på den..!?
Ifølge bogen “Spis dig gravid” har nougat en SI på 32 er er derfor grøn og ok. Men du har helt ret i at det indeholder sukker. Og nogen PCOpiger vælger ikke at spise det. Jeg reagere ikke på på det og kan spise det i små mængder, ligesom med M&M peanuts og nutella. Men det er klart at det ikke skal være hverdagskost:-)
Tænker man jo kan undlade nougatten i denne konfekt, eller måske finde noget sukkerfrit, hvis man ikke vil have sukker:-)
Hvordan ved du at du ikke reagerer på fx nutella, M&M peanuts og nougat?
Hvis jeg spiser ting jeg ikke kan tåle. Som kartofler og brød, så får jeg hovedpine, bliver oppustet, hjertebanken og flere andre ting. Det får jeg ikke af omtalte varer i små mægder:-)
Ah! For jeg har tit tænkt på, om det er muligt at mærke hvad der gør en dårlig 🙂 Men jeg har endnu ikke spist noget (med sukker) hvor jeg fik kraftige reaktioner.
Ser lækkert ud 🙂 hvor er det dejligt du deler dine opskrifter og erfaringer omkring dem! Og ja, skal da lige love for man kan mærke hvis man træder i sukkeren 😉 men fx er der jo oss sukker i mørk chokolade, og det har jeg ikke noget problem med (og der skal ellers ikke meget til at slå mig ud), så det skal nok passe at nougat kan gå an i mindre mængder 🙂
Tror vi alle er forskellige og reagere på forskellige ting:-) Man må desværre prøve sig lidt frem engang imellem:-)
Hej
lyder som en super lækker opskrift. Jeg havde tænkt at lave den til weekenden når familien kommer til adventshygge.
Hvor længe kan den holde i køleskab??
Er der nogle af jer der har erfaring med det 🙂
Den smager så godt – så glæd dig:-) Den kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Meeeeen her holder den aldrig så længe;-)