Koteletter med æblechutney
Engang imellem får jeg lyst til noget surt/sødt til min mad. Før i tiden kunne jeg jo bare købe agurkesalat, asier eller noget tilsvarende. Det spiser jeg jo så ikke mere;-) Derfor er denne æblechutney et rigtig godt bud. Den smager skønt som lun, men endnu bedre kold. Jeg er blevet ret vild med den;-)
Nu er det jo ikke noget man skal spise for meget af pga. kulhydratindholdet, men en skefuld eller to engang imellem skader ikke. Og når det bliver spist sammen med massere af fedt og protein, så er det et rigtig godt måltid:-) Vi fik de lækreste koteletter til fra min pakke fra TP Netmarked. Koteletterne var så saftige, smagsfulde og kæmpe store. Så de var virkelig et godt køb.
Det er meget nemt og enkelt at lave. Man kan lave det flere dagen før det skal bruges og så kan det holde sig et par dage i køleskabet. Hvis du tilsætter atamon og putter det i glas, kan det holde sig længere:-) Men det når vi aldrig til her i familien;-)
Vi fik stegt hvidkål til. Hvis du spiser LCHF, kan du tilsætte ekstra olie i chutneyen og i tilbehøret.
Æblechutney
6 æbler
6 tomater
2 løg
2 fed hvidløg
1/2 dl. æbleeddike
1 spsk. sukrin+
2 spsk. olie
1 tsk. stødt ingefær (eller gerne frisk, hvis du har)
1 kanelstang
1 laurbærblad
lidt spidskommen
salt og peber
Tilbehør: Koteletter og stegt hvidkål.
Skær løgene i store stykker og svits dem i olien i en gryde. De må ikke tage farve, men skal være glasklare. Skær æbler og tomater i ensartet stykker. Svits dem let. Tilsæt æbleeddike, sukrin+, hvidløg og krydderier. Lad det hele simre i ca. 30 minutter. Smag til om det mangler nogle krydderier og om sur/sød balancen er ok. Det afhænger lidt af æblerne, samt smag og behag:-) Lad det simre lidt mere til chutneyen er tyk.
Tip: Du kan tilsætte lige de krydderier, som du kan lide. Chili er super lækkert i.
Koteletterne steger du bare som du plejer:-)
Hvordan har du lavet kålen? det ser så flot ud!
Sofie. Det er bare stegt hvidkål, som jeg så har puttet i en udstikkerform. Det gør jeg jævnligt med diverse ting, da det ser pænere ud. Elsker at få en pæn tallerken mad 😉