Krondyr lårtunge med rodfrugtschips og svampesauce
En dejlig lækker middag, blev det til for et par dage siden. Mums hvor vi hyggede 😉 Jeg elsker at tilberede mad med råvarer, som jeg ikke håndtere så ofte. Det giver mig så meget god energi at nusse i køkkenet og bare “lege” med maden. Det er min måde at mediterer på 😉
Det er dog ikke så ofte, at jeg laver mad på denne her måde. Normalt er jeg nok lidt mere til det rustikke som I ved 😉 Men engang imellem er det sjovt at lave noget helt andet. At nørde med små rodfrugtschip og få saucen til at smage ekstra godt 😉
Her i huset står den på ferie i disse dage. Både mand og børn er hjemme og vi nyder det. Foråret må dog godt snart finde vej til os, så vi kan få friske råvarer, sol, varme, grønne grene i haven og nyt liv 😉
Krondyr lårtunge med rodfrugtschips og svampesauce
-4 personer
Krondyr lårtunge
3 stk. krondyr lårtunge (ca. 1 kilo)
salt og peber
2 dl. rødvin
olie
Rodfrugtschips
3 gulerødder gerne i forskellige farver
1 rødbede
1 pastinak
olie til stegning
salt
Sauce
marinade
smør
400 g. svampe
200 g. små løg
2 dl. bouillon (gerne vildt ellers okse)
salt og peber
evt. jævning
Pynt
persille
Krondyr lårtunge
Puds lårtungerne af hvis det er nødvendigt. Kom dem i en frysepose, sammen med rødvinen og læg dem i køleskabet i ca. et døgn. Tag dem op af marinaden (husk at gemme den). Gnid dem med salt og peber. Grill lårtungerne over direkte varme. De skal kun have et par minutter på hver side (4 sider). Bruger du stegetermometer skal du gå efter 60-65 grader i sluttemperatur. Lad lårtungerne hvile i 15-20 minutter inden du skær dem ud.
Chips
Skræl rodfrugterne og skær dem i helt tynde skiver på et mandolin jern. Læg rodfrugtskiverne til tørre på køkkenrulle. Varm olien i en gryde og steg chipsene lidt af gangen. Læg dem til tørre på sugende underlag. Drys med lidt salt.
Sauce
Rens svampene og løgene. Del løgene i halve og steg dem i smør, let på den flade side. Tag løgene af. Skær svampene i skiver og steg dem på panden. Tag dem af. Kom marinaden og bouillon på panden. Kog det lidt ind og smag til med salt og peber (tilsæt evt. lidt tyttebærsultetøj, hvis den er for sur – afhænger af vinen). Jævn evt. saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Anret med sauce, tynde skiver lårtunge, svampe, løg og chips.
PCOliv.dk
Det er virkelig en lækker ret. Fantastisk kød og tilbehøret er bare super lækkert.
Se lige hvor flot det kød er.
.