Krydret kål med oksekød
Indrømmet – bare ikke en køn ret. Men den smager rigtig godt, er nem at lave og så er den super billig 😉 Det er jo gode egenskaber til en ret 🙂 Smagen er lidt anderledens end vi normalt spiser her i huset og det elsker jeg 🙂 Skønt at få vendt smagsløgene.
Det er er faktisk noget vi ofte får. Sådan noget super nemt, hvor jeg bare bikser det hele sammen. Gulerødderne er selvfølgelig valgfri og kan nemt undlades, men jeg synes de giver god fyldt og lidt sødme til retten. Og ja, jeg hører til en af dem der spiser lidt rodfrugter engang imellem 😉 Du kan læse mere om rodfrugter i dette indlæg.
Ofte får jeg henvendelse om at low carb kost er dyrt. Det her er en af de retter, som modbeviser det 😉 En god og solid ret. Der ikke engang mad for 20 kr. til 4 personer, hvis man kigger sig lidt for når man køber ind 🙂
Krydret kål med oksekød
-4 personer
500 g. hakket oksekød 8%
1 stort spidskål (1280 g)
1 løg
2 gulerødder (kan jo undlades)
2 spsk. olie
2 spsk. paprika
1 spsk. røget paprika
1 spsk. spidskommen
chili efter smag
2 spsk. soya
1 oksekøds bouillonterning
salt og peber
Snit kålen fint. Gerne i lidt aflange strimler. Skær løget i lange strimler. Varm olien i en stor gryde tilsæt paprika, røget paprika, chili og spidskommen. Kom løget i og rør rundt. Når løget er svitset, tilsættes kødet. Svits kødet og tilsæt kålen. Rør godt rundt. Lad det brune lidt igennem. Tilsæt finthakket gulerødder, soya, bouillon, salt og peber. Lad retten simre til kålen er mør. Det tager ca. 20-30 minutter. Du kan lade rette simre til kålen har den konsistens du ønsker. Nogen kan lidt køl med lidt bid i 😉
Tip til LCHF
Spiser du efter LCHF, skal du have mere fedt i retten. Tilsæt mere olie, vælg kød med højere fedtprocent og få gerne en dejlig klat creme fraiche 38% til.
Energifordeling pr. person
510 g. 363 kcal. 22% kulhydrat, 42% fedt, 36% protein.