Kylling i peanuts
I dag er det da bare rigtig efterårsvejr. Det giver mig helt lyst til en lidt anden slags mad, end vi har fået på det sidste. Denne her kylling i peanuts kunne være et godt bud 😉 Min familie elsker det og gryder bliver nærmest slikket når jeg laver det 😉 Man kan nemt tilpasse denne ret, så den er ligesom man ønsker det. F.eks kan man tilsætte flere grøntsager, chili, karry osv. Champignons smager godt i og det samme gør vandkastanjer, bambusskud, forårsløg (som jeg har brugt til pynt), porre osv. Prøv din helt egen udgave. Jeg er vild med at bruge peanut butter som jævner i sauce. Det giver en god smag og en lækker konsistens. Det passer selvfølgelig ikke til en brun sauce til frikadeller, men til de her orientalske retter er det godt 🙂
Kylling i peanuts
– 4 personer
4 kylling filet
2 store gulerødder
1 rød peberfrugt
1 dåse eller karton kokosmælk (jeg bruger ekstra creamy)
2 spsk. creamy peanut butter
2 fed hvidløg
1 x kylling bouillon (jeg brugte terning)
salt og peber
evt. lidt vand
lidt kokos olie til at stege i
Tilbehør
blomkålsris (se evt. opskrift her)
Smelt kokos olie i en gryde. Skær kylling ud i mindre strimler og svits dem i olie. Snit gulerødderne og peberfrugten fint. Kom dem op i gryde og svits dem et par minutter. Tilsæt hvidløg, bouillon, kokosmælk og peanut butter. Rør det til saucen er ensartet. Hvis den er for tyk kan man tilsætte lidt vand. Smag til med salt og peber. Lad retten simre i 5 minutter. Serveres med lækre blomkålsris.