Kyllingefarsbrød med flødeosteblomkål
Engang imellem vil jeg gerne pifte hverdagsfars lidt op. Bare det ser anderledens ud, så bliver det jo lidt mere spændende 😉 Det her så lækkert og interessant ud. Og det smagte fint 😉 Flødeosteblomkål er bare altid godt 😉
Jeg synes altid at idéen om kyllingefars ser så godt ud når jeg står foran køledisken, men det smager altså bare så kedeligt. Der skal virkelig noget smag i, får at det bliver interessant. Så man må jo være kreativ. Dette er en LCHF ret, men du kan lette den i fedtet, ved at erstatte piskefløden med Creme Fine og skære ned på ost.
Kyllingefarsbrød med flødeosteblomkål
-4 personer
1 pakke bacon
900 g. kyllingefars
1 rød peberfrugt
1 løg
1/2 dl pofiber
2 æg
1 spsk timian
salt og peber
Flødeostblomkål
1 blomkål
1/4 piskefløde
1 løg
200 g ost
Sauce
stegesky
1/2 piskefløde
kyllingebouillon
salt og peber
Tilbehør
1 broccoli – dampet
Farsbrød
Snit løget fint og bland det med kyllingefarsen, æg, pofiber, timian, salt og peber. Rør det til en lind fars. Hvis der mangler væske kan du tilsætte lidt piskefløde. Læg bacon ud på et stykke film. Læg det tæt, gerne så det overlapper lidt. Spred farsen ud i et tyndt lag oven på baconen. Snit peberfrugten i lange strimler og læg det oven på farsen langs den ene side. Rul farsbrødet sammen, start i siden med peberfrugterne. Rul forholdsvis stramt. Læg det over i et ovnfast fad og tag filmen af. Bag det i ovnen i ca. 40-50 minutter ved 180 grader, til baconen er gylden og sprød.
Flødeosteblomkål
Del blomkålen i små buketter. Snit løget fint og fordel blomkål og løg i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Hæld fløde over og til sidst drysses ost over. Bag i ca. 40 minutter ved 180 grader.
Sauce
Hæld stegskyen fra farsbrødet op i en gryde. Tilsæt piskefløde og bouillon. Lad det koge ind til sauce har den tykkelse du ønsker. Smag til med salt og peber.