Lakselasagne – af Lene Hansson
Lene Hansson har sendt os dette dejlige bud på en PCOvenlig ret. Jeg takker for opskriften, som ser yderest lækker ud:-) Lene Hansson er kostvejleder, tv-vært og forfatter til adskillige bøger om sund kost og livsstil, bl.a. “Slank og sund på 8 uger” og “Du er, hvad du spiser”. Man kan på Lene Hanssons hjemmeside se mere om forskellige foredrag, bøger, kurser, kostvejledning og mange andre ting som Lene tilbyder. Der gemmer sig også en meget interessant E-Book., der hedder “Bliv naturlig sund og rund mor – 6 ugers kostplan” Den kan hentes her http://www.lenehansson.dk/product_info.php?products_id=63 og er bestemt værd at kigge nærmere på.
Opskriften er afprøvet af vores læser Anne Knudsen, se hendes anmeldelse under opskriften. Det er hendes mand Søren Knudsen, der har taget de flotte fotos.
Lakselasagne
af Lene Hansson
til 2 personer
6-8 Hvidkålsblade
200 g Laksefilet uden skind
200 g frossen, helbladet Spinat
2-3 Tomater
Olie
Sauce
2 dl Letmælk eller Sojamælk
60 g revet Mozarella
½ tsk muskatnød
1 tsk Urtesalt
½ tsk friskkværnet Peber
1 dåse flåede eller hakkede Tomater
Fremgangsmåde:
Kog hvidkålsbladene i en gryde med vand i ca. 5 minutter. Klip dem derefter ud i stykker på størrelse med lasagneplader. Optø spinaten. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør et ildfast fad med olie. Skær laksen i meget fine, tynde skiver. Gør det samme med tomaterne. Læg herefter først et lag spinat, så et lag laks, så tomat og afslut med hvidkålsblade, så det dækker. Lav endnu et lag på samme måde. Bland og blend alle ingredienser til saucen i en blender og hæld den hen over fadet. Stil fadet i ovnen og bag lasagnen i ca. 1/2 time, eller til den er gylden på toppen.
Vores læser Anne Knudsen har endnu engang været prøvekok for os. Her kan du læse hvad hun mener om retten.
“Jeg købte laksen hos den lokale fiskeforretning og fik den lige skåret i fine tynde stykker. På den måde er det dejligt nemt at gå i gang og lasagnen bliver rigtig pæn, når den skæres. Vi fik dampede grønne bønner og hvidkålssalat til. Det er en rigtig let ret, som også kan serveres til gæster. Et klart hit her i det lille hjem. Selv vores søn (2½) spiste ganske fornøjet.”
Anne Knudsen har også beregnet energifordelig på retten
Lakselasagne:
Energi pr person: 469 Kcal
Protein: 25%
Fedt: 45%
Kulhydrat: 30%
.
Den skal helt klart prøves i weekenden!!!
Jeg har en oplevelse af at der altid kommer overdrevet meget væske fra spinaten, når jeg har forsøgt mig med spinat lasagne – og det er selvom jeg har prøvet at få så meget fra inden det bliver lagt sammen.
Hvad gør I for at undgå det?
Et lille tip ang. spinat kan være at tø den op og vride vandet ud af det (mellem hænderne). Så slipper man med meget af væsken 🙂
Smagte forfærdeligt, kan ikke anbefales
Det var da en trist oplevelse, kan jeg forstå. Jeg har lavet den et par gange og synes nu at den er ok. Ved at rigtig mange har lavet den og de har også meldt ud at den er ok. Måske er der gået et eller andet galt. Eller måske forventede du noget andet? Jeg kan f.eks godt forstå at hvis man tror det smager som en almindelig fiske lasagne med pastaplader, fed ost sauce osv. Så er det jo ikke det man får og den oplevelse der hører med til det 🙂