Langtidsstegt lammeskank med æblekål
Når nu varmen, solen og foråret ligesom lader vente på sig, så må vi jo også lidt indendørs og lave mad. Det er jeg ellers ikke glad for 😉 Men det går dog lige når det er så lækkert simre mad som dette 😉 Lammekød forbinder vi jo påsken. Jeg kunne spise det året rundt (og går det også), for jeg er vild med lammekød. Så en kombination af simremad og lam – ja, så er jeg jo i himlen.
Lammet er ligesom meget af mit andet kød, købt hos min kødpusher – TP netmarked. God kvalitet til en ok pris, og så får man det leveret lige til døren 🙂 Det kan jeg lide. Lige i øjeblikket har de endda gode påsketilbud. Der er bla. tilbud på noget af deres lammekød. Du kan sagtens nå at have det hjemme til påsken.
Nå, det var jo lidt udenoms snak. Det er opskriften på lækker lammeskank med æblekål som vi skal have 🙂 Kål lavet på denne måde, hvor det ligger og simre i kødsaft og æbler, gør bare et eller andet ved kålen. Guf, det er godt 😉 Det er en meget nem ret at lave. Du kan sætte det i ovnen og så gå i haven, eller gå en tur. Eller måske være sammen med dine gæster. Wupti – 5 timer efter så er der lækker mad 🙂
Langtidsstegt lammeskank med æblekål
-4 personer
4 stk. lammeskank
8 fed hvidløg
salt og peber
rosmarin
olie
1 lille hvidkål
2 æbler
1 løg
1 dl lammebouillon
salt og peber
Stil Römertopf i vand, i mindst 30 minutter. Snit kål fint og skær æblerne i tern. Snit løget i halve ringe. Bland tingene sammen og læg det i Römertopfen. Drys med salt og peber. Tilsæt bouillon. Del hvidløgene i halve og stik dem ind i kødet i små lommer, sammen med rosmarin. Gnid kødet med olie, salt og peber. Læg låg på Römertopfen og stil den i en kold ovn. Tænd ovnen på 140 grader i 5 timer.
Tip.
Du kan evt. lave sauce af saften i fadet. Hæld det forsigtigt fra og bland lidt fløde i. Smag til med bouillon, salt og peber. Kan jævnes med Maizena eller pofiber, alt efter hvilken kost du spiser efter.
Og det lækre færdige resultat. Mørt, saftigt og fuld af smag.