Lasagne med glaskål
Elsker bare efteråret med alle de spændende og skønne grøntsager. Især kål er der meget af. Jeg kom forbi Føtex som i denne uge har flere spændende kåltyper. Bla. glaskål (også kaldet knudekål) og palmekål. Palmekålen er super lækker. Jeg ender som regel med at smørstege den, da det bare er det bedste. Men hvad med glaskålen?
Og er den egentlig ok for os PCOpiger at spise? De GI tal jeg kan finde på glaskål siger 4, men jeg ved ikke hvor troværdigt det er. Det er ikke en rodfrugt da kålen og de lange blade vokser over jorden. Den er heller ikke fast i det som f.eks kålrabi. Den virker mere sådan kålagtig 😉 Men hvis du vil være sikker så spis kun lidt af den. Glaskål er super i salat med en lækker dressing, lavet som fritter, mos osv. Jeg er faktisk ret glad for den og synes det er så ærgerligt at vi kun kan få den få uger om året.
I går lavede jeg en lækker lasagne hvor jeg brugte glaskålen som pasta. Det smagte rigtig dejligt 🙂
Lasagne med glaskål. 1 knudekål Tilbehør Svits fint hakket løg i lidt olie. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, terning. rødvinseddike, sukrin og krydderierne. Lad saucen simre i ca. 30 minutter. Skær glaskålen ud i 12 tynde skiver. Pensel dem med lidt olie. Drys 4 af skiverne med ost og læg alle 12 skiver på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 15 minutter ved 180 grader. Tag glaskålen ud og anret på 4 tallerkner. Start med en skive glaskål, sauce, glaskål, sauce, lidt skyr og afslut med glaskål med ost på. Serveres med stegte porre. LCHF tip Energiberegning pr. person
-4 personer
50 g. mozzarella 30%
500 g. hakket oksekød 6%
1 løg
1 ds. hakket tomater
1 ds. tomatpuré (140g)
1 okesekøds bouillon terning
2 spsk rødvinseddike
1 spsk sukrin+
oregano
timian
hvidløg
salt og peber
1 dl skyr 0,2%
2 porre
Hvis du spiser LCHF kan du erstatte osten med en federe udgave og skyr med Creme fraiche 38 %. Sæt også gerne mængden op af begge dele 🙂
458 g, 338 kcal, 27% kulhydrat, 29% fedt, 44% protein.