Lyngryde med porrer og champignons
En gang imellem skal det gå stærkt. Hverdagsmaden herhjemme er ofte bare noget jeg lige bikser sammen. Dette var en af de retter. Børnene var vilde med den. Og det hele blev spist op. Vi fik grovpasta til og kogte bønner.
Lyngryde med porrer og champignons
ca. 500 g. Svinekød i strimler (jeg brugte 4 koteletter)
2 Porrer
1 bakke champignons – (jeg brugte dem der er restet og skåret i skiver)
1 Løg
2 dl Vand
2 spsk. Creme fraish 9%(Spiser du LCHF, så brug cremefraish 38%)
1 svine boulionterning
1 fed hvidløg
Basilikum
Salt og peber
Maizena til at jævne med ( ikke hvis du spiser LCHF)
Skær løget i halv skiver og svits dem i lidt olie. Tilsæt svinekødet. Og steg til kødet et par minutter. Tilsæt porrer, der er skåret i skriver og champignons. Steg et par minutter. Tilsæt vand boulion, hvidløg, basilikum og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber, tilsæt lidt maizena og evt. lidt kulør. Tag gryden af varmen og rør creme fraishen i. Servés med grovpasta (ikke hvis du spiser LCHF), squashpasta, blomkålsmos, kålrabimos eller andet godt:-)
Nom nom nom! Jeg ELSKER porrer og jeg elsker champignon! Det her er jeg bare nødt til at prøve også! Hvor er det skønt at have en kæmpe liste med opskrifter man gerne vil forsøge sig med. 😀
Maizena….jeg har altid hørt at gryderetter var ikke gode…netop pga. Maizena mm. Er det forkert?
Vi kan sagtens få gryderetter. Og vi må godt få lidt maizena. Mener det er 1 spsk. til 4 pers. sauce.
Men ellers kan du jo jævne med kamutmel:-)