Mette´s chokolade squashkage
Tak til Mette som har sendt mig denne kageopskrift. Den ser rigtig skøn ud:-) Dejligt at andre er aktive når jeg selv går på lavenergi;-) Og sikke nogle fantastiske flotte squash:-) Læs her hvad Mette skriver.
Jeg er lige hjemvendt fra den skønneste sommerferie. Haven bugner af lækkerier og specielt mine squash er vokset voldsomt – også selvom jeg høstede selv de små squash før jeg tog på ferie. Hvad gør man med alle de lækkerier, som jo normalt smager bedst, når de er små og lækkert sprøde?
Jeg havde, før jeg tog på ferie, endelig fået bestilt lidt forskelligt sødemiddel, så jeg kan eksperimentere. Det blev Sukrin gold jeg kastede mig over. Nedenstående opskrift er først forsøg med en lækker chokolade squashkage, som blev ganske lækker. Jeg servede den med lidt flødeskum og blåbær, men jeg kunne også sagtens forestille mig en klat vaniljeis, lidt creme fraiche tilsat lidt vanilje eller måske lidt frisk frugt i stedet for flødeskum.
Mette´s chokolade squashkage – af Mette Nylander Nørgaard
125 g blødt smør
150 g Sukring gold
1/2 stang vanilje
75 g Mandler – lavet til mandelmel
75 g Kokosfibre (Tropicai) – eller fint malet kokosmel
1/2 tsk Kardemomme
1/2 tsk Natron
1/2 tsk Bagepulver
1/2 dl Ylette
1 æg
25 g Valrhona kakao
75 g groft hakket chokolade (helst mørk chokolade)
175 g Groft revet squash
Smør, sukrin gold og vanilje piskes luftigt. Ylette og æg tilsætte og piskes. De restende ingredienser tilsættes og dejen piskes igennem. En spring form på 20 cm i diameter eller lignende form smøres, dejen hældes i formen og bages ved 170 grader varmluft i 25-30 minutter. Mærk evt. efter med en strikkepind.