Mumien – Den stinkende TutSvend
Kan I mærke uhyggen kommen snigende til i morgen ? Stinkende TutSvend er farlig og slår til mens du mindst venter det. Ok, lidt overdrevet, men vi må jo lave lidt sjov med de børn 😉 Det her farsbrød er hurtigt og meget nemt at lave. Det smager godt og er rigtig sjovt at lave sammen med børnene. Vi fortalt historier om Stinkende TutSvend, mens vi arbejde med det. Det var sjovt. Børnene spise så også rigtig meget farsbrød (som de normalt ikke kan lide). Så det var perfekt.
Det blev en hyggelig og sjov middag. Vi fik grøntsags stænger, dampet blomkål og de andre fik også pasta. Meget uhyggeligt var det. Vi fejre ellers ikke sådan rigtig Halloween her i huset. Men børnene har jo forskellige arrangementer i skolen og bliver præget af deres venner. Så kan mærke at det vinder mere og mere ind hvert år.
Hvis du ikke spiser gulerødder og havregryn, så kan du sagtens lave farsbrødet uden. Jeg tilsætter det fordi at jeg godt engang imellem kan spise det i et kombineret måltid. Men du kan fint undlade havregrynen og erstatte gulerødderne med f.eks pastinak, blomkål eller andet lækkert 🙂 Det er mere idéen, jeg gerne ville vise jer 🙂
Mumien
Den stinkende TutSvend
Fars
700 g. hakket svinekød
1 løg
2 æg
1 dl. grov valset havregryn (kan undlades)
2 store gulerødder (kan undlades eller erstattes med f.eks pastinak)
4 spsk. Pofiber
1-2 dl. piskefløde
salt og peber
sukkerfri Ketchup
Pynt
2 æg (kogt i 4 minutter og forsigtigt pillet)
1 løg
1 pakke bacon
Kom kødet i en stor skål. Tilsæt æggene, pofiber, havregryn, revet gulerødder, fint snittet løg, salt og peber. Tilsæt flødet lidt efter lidt, så du ikke får puttet for meget i. Lav evt. en lille frikadelle i før du former mumien, for at smage farsen til. Nu kan du forme mumien på en bradepande med bagepapir. Lav to fordybninger til øjne (æg). Man kan komme ketchup i fordybningerne først og så lægge et halvt udhulet æg over. Det er sjovt at skære i (blodet flyder). Form en næse og en fordybning til munden. Jeg brugte løg som tænder, man kan også bruge smuttet mandler. Jeg kom ketchup i munden efter at den var bagt. Kom bacon rund om mumien. Også hen over ansigtet. Hold evt. bacon fast med små træspyd (husk at pille ud inden serveringen), så de holder formen. Sæt bagepladen på en 200 grader varm grill (indirekte) og bag farsbrødet i ca. 40 minutter. Det må gerne blive lidt sprødt på overfladen 😉
Bager du den i ovnen, så er det 200 grader i ca. 40 minutter 🙂
Kan serveres kold, men er bedst varm.
PCOliv.dk
Baconen lægges på
En tur på grillen – kan også laves i ovnen
Færdig og klar til at spise
Det er altså noget uhyggelig