Pasta med vin og Romanesco.
Denne pasta smager fantastisk. Pas på ikke at spise for meget:-) Det kom jeg til – den er nemlig længe siden at jeg har fået noget tilbehør der smagte mig så godt. Grøntsagerne kan ændres lidt efter hvad man har i køleskabet. Romanesco kunne f.eks erstattes af broccoli, selvom det har en anden smag. Jeg er blevet vil med romanesco. Synes det har sådan en skøn nøddeagtig smag. Helt forskellig fra blomkål og broccoli. Vi fik tundeller til. Se opskriften nederest:-)[password-protect]
Pasta med vin og Romanesco
250 g. kogt Fuldkornspasta
1 lille Løg
1 fed Hvidløg
1/4 Romanesco
100 g. grønne frost Bønner
4 Tomater
1 dl. Hvidvin
1 dl. piskefløde
1 dl. Mælk
Salt og peber
Timian og Oregano.
Hæld olie på panden. Del hvidløget i 2 og svits det gyldent på panden. Tag det af igen. Put de små buketter romanesco på panden og lad dem stege lidt. Tilsæt bønnerne. Steg til grøntsagerne er lidt blød (ikke for meget). Tilsæt vin, dernæst fløde og mælk. Tilsæt også krydderierne. Derefter tilsættet pastaen. Lad det koge ind, så saucen bliver tyk og hænger godt på pastaen;-) Tilsidst tilsættes tomaterne (hakket).
Tundeller https://pcoliv.dk/tundeller-3/
[/password-protect]
.
Det ser rigtig lækkert ud! Må prøve romanesco igen. Tror også friske grønne asparges kunne være lækkert deri, dem er det jo snart sæson for 🙂
Kan også anbefale Nolly Prat – det har jeg før brugt til risotto (som jo også kan laves a perlebyg) og giver omtrent samme effekt som hvidvin, og så kan resten af flasken sagtens holde sig (sådan har jeg i hvert fald forstået det), hvorimod en hvidvin har bedst af at blive drukket inden for et par dage.
Hvor mange personer er det til? 2?
I Spis dig gravid kan jeg se at man kan snige 150g kogt (60g tør vægt) fuldkornspasta ind i kosten indimellem, selvom den er på den gule liste.
mvh Karina