Porregratin.
Disser små gratinér er meget nemme at lave. Hurtig og faktisk rigtig pæne. Super til en frokost med pigerne eller som tilbehør til aftensmaden. Man kan sagtens tilsætte andre former for grøntsager. Blomkål og broccoli er oplagte. Men måske også lidt kogt skinke kunne være godt i:-) Her fik jeg den som frokostret.
Porregratin
10 æg
2 dl. mælk
3 porrer
salt og peber
lidt timian
Skær porrerne ud i tynde skiver. Kog dem et par minutter i vand. Tages op og dampes helt tørrer. Pisk æg, mælk, salt, peber og timian sammen. Tilsæt porrerne. Smør 6 forme (11 cm) og hæld æggemassen i. Bag dem i ovenen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Tip. Har du ikke små forme, kan du sagtens lave dem i et stort ovnfast fad.
Energiberegning. 1155 g. 1041 kcal. 16% kulhydrat, 33% protein, 51% fedt
.
Mums, disse er lækre. Jeg lavede dem med henblik på at tage dem med i min madpakke, da jeg startede nyt job. Det viste sig så, at der var madordning på jobbet, så de blev kun medbragt en enkelt gang. Nu ligger resten i fryseren og venter på, jeg en dag skal have let og hurtig frokost. Jeg spiste dem med en gang hjemmelavet tunsalat og gnavegrønt.