Portobello fritter
Lækre sprøde fritter, fuld af smag. Disse slår alle andre fritte versioner i min verden 😉
Weekenden har været travl her i huset. Fredag var det jo fars dag. Der havde mine børn inviteret faren til Etiopisk aften og det krævede en del madlavning af mig 😉 Men det var bare super hyggeligt og maden blev fantastisk. Den var ikke så PCOvenlig, så jeg vil ikke give jer opskrifter på det 😉 Men I kan da få et billede af al den dejlige mad.
Lørdag skulle vi til 145 års fødselsdag hos svigerforældrene. En hyggelig og dejlig aften. Den har også stået på havearbejde, indkøb osv. I går lå hele huset brak. Børnene havde ingen energi og vi voksne havde det på samme måde 😉 Det gav lidt muligheder for at lege lidt i køkkenet 🙂
Jeg havde to kæmpe portobellosvampe liggende. Havde egentlig tænkt at de skulle bruges som pizzabunde, men kom så til at tænke på fritter. De blev virkelig vellykket og jeg kan klart anbefale dem. Elsker at lege i køkkenet – især når det bliver vellykket 😉
Jeg kan ikke helt skrive hvor mange personer opskriften er til, for det afhænger af størrelsen på svampene 🙂
Portobello fritter
2 store portobello svampe
ca. 1 dl sesammel fra Funktionel mad
salt
olie til stegning (gerne neutral som f.eks. rapsolie)
Rens svampene og skrap forsigtigt lamellerne ud med en ske. De skal ikke bruges. Skær svampene i 0,5-1 cm. tykkelse. Drys dem med lidt fint salt og lad dem ligge adskilt i min. 10 minutter. Salten trækker væske ud og gør at melet kan hænge fast. Vend dem i sesammelet og steg dem på en pande med olie (et godt lag), til de er gyldne og sprøde. Læg fritterne på køkkenrulle, til at suge olien. Serveres varme med en god dip.
Vi fik en lækker chilimayo til.
Ja tak til newsletter
Uhmm… Lyder vanvittigt lækkert!
Det MÅ absolut prøves i mit køkken også 😀