Rosenkålssalat – en rigtig julesalat
Mandag morgen. Synes den er lidt hård oven på en dejlig weekend fyldt med julehygge 🙂 Men heldigvis kunne vores lille drillenisse, Julius, redde morgenen 😉 Han havde i dag farvet mælken blå. Må altså indrømme at det ser lidt mærkeligt ud på børnenes havregryn 😉 Men for pokker det synes det var sjovt. Julius har allerede lavet mange sjove ting her hjemme. I går havde han komme pebernødder i smørbakken, en anden dag havde han pakket spisebordet og stolene ind i toiletpapir. Han er en værre en;)
Denne skønne julesalat fik vi i weekenden, da vi havde gæster. Det er en grov salat, hvor der skal tygges en del, men den smager godt og er frisk. Den passede perfekt til den lidt tunge simremad vi fik 🙂 Hvis man vil kan man nemt erstatte lidt at kålene med salat 🙂 Appelsinerne smager super godt sammen med rosenkålene. Jeg havde faktisk også ristede lidt hasselnødder, men glemte at lægge dem på. Det kunne nok også have været godt;)
Rosenkålssalat – en rigtig julesalat
800 g rosenkål (jeg har brugt et mix af grønne og røde rosenkål)
1 rødløg
3 appelsiner
lidt granat æbler
Dressing
2 spsk. olivenolie
lidt appelsinsaft
evt. lidt sødestof
Fjerne de yderste grimme og grove blade fra rosenkålene. Snit dem meget fint (så er de nemmere at tygge). Snit løget i små tern. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Del hver skive i 4-6 stykker og læg dem over kålen og løgene. Pynt med granatæbler. Bland dressingen og smag den evt. til med lidt sødestof (jeg synes appelsinerne er søde nok, men det er jo en smagssag). Hæld dressingen over salaten.