Skinkekød i peanutsauce
Denne ret høre til i kategorien PCO i balance, men kan nemt laves om til LCHF:-) Der står i opskriften hvordan du nemt gør det. Det er en meget smagfuld ret. Mine børn er vilde med den. Den peanutsmag kan et eller andet:-)
Man kan lave den så spicy som man kan lide. Her i huset tilsætter vi ikke chili, men det gør sig godt i retten;-) Man kan også udskifte skinkekødet med kylling:-)
Skinkekød i peanutsauce
-4 personer
600 g. Wokstrimler af skinke inderlår
1 ds. kokosmælk, light
1 ds. vandkastanjer
2 spsk. peanutbutter – creamy
2 røde peberfrugter
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. karry
evt. chili
1 bouillonterning. svinekød
salt og peber
Tilbehør
100 g. bulgur (ukogt vægt)
400 g. hvidkål
4 dl. ærter
Svits kødstrimlerne i olie. Tag det op. rist karryen af i gryden. Tilsæt kokosmælken og peanutbutter. Rør det jævnt. Tilsæt kødet og lad retten simre. Tilsæt hvidløg, bouillon, ingefær, salt og peberSnit vandkastanjer og peberfrugt i små tern. Hæld det i gryderetten. Når det er mørt serveres retten.
Serveres med kogt bulgur, fint snittet hvidkål og ærter.
LCHF tip.
Erstat ligt kokosmælk med almindelig kokosmælk og tilsæt mere olie i gryderetten. Vælg evt. en federe kødudskæring
Engergifordeling. 2144 g. 1961 kcal. 36% protein, 32% fedt, 32% kulhydrat
1 thought on “Skinkekød i peanutsauce”