Snitbønner i tomatsauce og koteletter.
Dette er en rigtig skøn ret, der er græsk inspireret. Faktisk ikke kun inspireret, for det er en ret man sagtens kunne møde i Grækenland 🙂 Der ville bønnerne være en forret, der spises med lækkert brød til 🙂 Og den ville indeholde en del mere olie (med den kan man jo gøre hvis man spiser LCHF).
Jeg elsker at lave noget andet tilbehør en gang i mellem. Heldigvis har vi en dejligt grønthandel her i byen (glæden ved at flytte til storbyen). Der går jeg ofte ned og kigger på deres hylder. Og der har spændende ting 🙂 Grøntsager som man ikke ser i Netto eller andre supermarkeder for den sags skyld. Skønt 🙂
Snitbønner i tomatsauce og koteletter
-2 personer
300 g. koteletter
500 g. snitbønner
1 ds. hakket tomater
1 løg
2 fed hvidløg (eller efter smag)
1 stang kanel (kan undlades)
salt og peber
Tilbehør: 100 g. agurk
Snit løget i store stykker og svits dem i en gryde. Skær bønnerne i store stykker og tilsæt dem. Lad det svitse lidt. Tilsæt dåse tomaterne, hvidløg og kanel. Lad det simre i ca. 20 minutter til bønnerne er møre. Hvis tomatsauce bliver for tyk kan du tilsætte lidt vand. Smag til med salt og peber.
Snit agurken og steg koteletterne.
LCHF tip
Tilsæt godt med oliven olie i bønnerne og top evt. med dejlig parmesanost
Energiberegning pr. person
750 g. 409 kcal. 22% kulhydrat, 26% fedt, 52% protein.