Svineskank med æblekål
Smiremad er som bekendt noget af det bedste jeg ved, og det er vil jo heldigvis ikke afskåret fra, selvom vi har PCO 😉 Denne lækre ret fik lov til at stå og simre det meste af dagen i går, mens familie hyggede med farvelade og modellervoks 🙂 Elsker bare de søndage hvor tiden er til det.
Jeg kan dog ikke tage æren for opskriften. Jeg fandt stor inspiration her Det lød så lækkert at det måtte prøves 🙂 Svineskank er et forholdsvis fedt stykke kød, men spiser man ikke sværen og skærer fedet fra, så er det faktisk ikke så slemt. Og kødet er fyldt med smag. Ved denne langtidssimring bliver kødet helt mørt og lækkert. Som pulled pork. Kålen blev helt fantastisk på denne måde. Der var stadigvæk lidt bid i, men den var sød og lækker. Det må jeg helt klart kaste mig noget mere ud i 😉
Svineskank med æblekål
–2 personer
1 stk. svineskanke
olivenolie
3 æbler
1 spidskål
1 løg
2 dl sukkerfri æblemost
1 bdt. persille
Salt & peber
Tilbehør.
60 g. dampet broccoli
Brun svineskanken i olivenolie. Skær æblerne og løget i både og læg dem ned til kødet. Tilsæt æblemosten og persillen. Lad det koge op og fjern skummet. Lad det nu simre ved svag varme i 3-4 timer. Når der er ca. 1/2 time igen, tilsætte finthakket spidskål. Vend svineskanken flere gange mens den simre.
Energiberegning pr. person ved 200 g. kød (ikke sværen)
630 g, 413 kcal, 20 % kulhydrat, 34% fedt, 46% protein.