Tarteletter med høns i asparges – LCHF
Dette er en ret, som der bare hører julefrokosten til 🙂 Jeg er vild med det og i denne lækre udgave hvor selve tarteletterne giver lidt mere struktur end de almindelig kede, så bliver det bare ekstra godt.
Jeg har brugt en mandelmel, der er mørk i det. Ønsker du en lys tartelet, så prøv at bruge mandelmelet fra Funktionel mad. Jeg synes nu at det er flot med de mørke skåle 🙂 Jeg overvejer faktisk om de skal være vores forret nytårsaften, med noget fiske fyld.
Drillenissen spøger stadigvæk her i huset. I morges havde han spist morgenmad af børnenes skåle. Der var rester af havregryn, brugte servietter osv. Børnene gjorde godt nok store øjne;) Sikke noget 😉
Tarteletter med høns i asparges Tarteletter Fyld Rør alle ingredienserne til tarteletterne sammen. Lad dejen trække et par minutter. Smør 8 muffinsforme (jeg brugte en fast en med plads til 12 stk. ) og del dejen i dem. Pres dejen ud i formene. Det skal være jævnt fordelt, så dejen er lige tyk over det hele. Bag formene i en 180 grader varm ovn i 7-10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Tag dem forsigtigt ud af formene. Hæld aspargesene i en si og gem saften. Hæld bouillon, væden fra asparges, fløde og æg i en gryde. Varm det op, mens du pisker. Husk det ikke må koge, for så blive det grynet, så tag det stille og roligt. Fortsæt til saucen er jævn og tyk. Tilsæt kylling og asparges. og varm det igennem ved svag varme. Smag til med salt og peber.
-8 stk
1 æg
1/2 dl smeltet smør
1 dl hørfrømel
1 dl. mandelmel
1 tsk. salt
1 dl. kylling bouillon
1 dl. saft fra en dåse asparges
1 dl. piskefløde
2 past. æggeblommer
1 ds. asparges
200 g. kogt kylling i tern
salt og peber
Kan tarteletterne fryses, overvejer om jeg skulle lave nogle og så bare fryse dem ned jeg ikke skal bruge
Det har jeg faktisk aldrig prøvet 🙂 Så du må give det et forsøg 🙂
Jeg har brugt de eksakte ingredienser til sovsen, men nu har jeg pisket i over en halv time uden, at sovsen forbliver andet end tynd.
Det lyder da mærkeligt Christian. Æggene plejer at gøre at det bliver tykt. Det fungere fint her. Måske for lidt varme?