Tortillaskurve med oksekød
En lidt anderledens og festlig måde at få tortillas på. Når jeg laver dem på almindelig vis, synes jeg tit at jeg bliver snydt og har svært ved at begrænse mig til en;-) Men denne måde gør det lidt nemmere. Og så ser det faktisk ganske flot ud:-) Man kan også lave dem i små muffinsforme, det ser meget fint ud. Så skærer man bare tortillas til (der går en del til spilde). Fyldet i disse kan jo være alt hvad man kan lide. Vi fik dem bare med oksekød.
Tortillaskurve med oksekød
– 4 personer
800 g. hakket oksekød 5-7%
1 løg
1 ds. hakket Tomater
100 g. Glaskål (kan erstattes af andet kål)
100 g. Grønne frostbønner
1 Okseterning
1 brev Burrito spice mix http://www.santamariaworld.com/da/produkter/Tex-mex/#!/Burrito-Spice-Mix/
(ellers hvidløg, chili, paprika osv)
Salt og peber.
Salat
1 ds. Majs (140 g)
200 g. Salat
4 Tomater
2 Gulerødder
200 g. Agurk
100 g. rød Peberfrugt
1 spsk. Oliven Olie
lidt limesaft
Guacamole
2 Avocado
2 dl. Fromage Frais
Hvidløg
limesaft
4 Tortillas
Svits det finthakket løg i en gryde. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt krydderi mixet, derefter tomaterne, bønnerne, glaskål, terning. Lad det simre i ca. 20 minutter og smag til med salt og peber.
Lav 4 bånd af sølvpapir i den ønsket form til tortillas. Så du har 4 skåle af sølvpapir uden bund. Fold forsigtigt tortillas ned i hver form. Stil dem på en bageplade, med bagepapir og bag dem ca. 5 minutter i en 200 grader varm ovn. Hold øje med dem. De skal være sprøde, men ikke for mørke.
Snit alle ingredienserne til salaten og bland det i en skål. Bland olie og lime i en lille skål og hæl det over salaten.
Del avocadoerne. Tag kernerne ud. Med en ske tag advokadokødet ud af skallen. Mos det let med en gaffel og læg det i en skål. Put lime (eller citron) over med det samme. Tilsæt fromage frais og hvidløg. Rør det godt sammen.
Tip: Hvis du har plads på kalorieregnskabet, så kan du lægge lidt revet ost ned i skålene inden du bager dem:-)
Energifordeling
648 kcal pr. person – 770 g.
35% Protein
20% Fedt
11 % Mufa
34% Kulhydrat
TIP!
Når man laver Guacamole så i stedet for at bruge uanede mængder af citrus for at undgå den knap så friske brune farve kan man med fordel putte stenen i Guacamolen da den så ikke bliver brun!
DET ER DRØN SMART!
Tak for tippet;-)
Ja det lyder spøjst med den sten men det virker altså – mon man snyder avocadoen til at tro at den stadig er hel 🙂
Forøvrigt en fed idé med at forme de pandekager for mine unger savner tacos og her er der jo en fantastisk løsning ;-))
Karina, har du prøvet at lave sprøde chips af tortillas? Du kan se dem her
https://pcoliv.dk/kik%c3%a6rte-dip-med-chips/
Kan uøvrigt også anbefale dig denne til de små https://pcoliv.dk/quesadillas-med-kylling/ Bare med revet ost og skinke. Kæmpe hit herhjemme;-)