Tundeller med bønner og tomatsauce
Dette er en rigtig dejlig hverdagsret og billig;-) Jeg laver det faktisk ofte, fordi at det netop er billigt og fordi børnene er vilde med det. Laver gerne dobbelt portion, så der også er til madpakkerne i nogle dage. Tundellerne kan også steges på panden. Det er lidt forskelligt hvad jeg gør.
Fisk er jo godt. Tun er fantastisk fordi det er så fyldt af protein og næsten ingen fedt. Hvilket gør det til ideel kost til dig der spiser efter “Din PCO-diæt”. Hvis du spiser efter LCHF, så kig i LCHF tip, hvordan du hurtigt får mere fedt i denne lækre ret:-)
Tundeller med bønner og tomatsauce
-2 personer
Tundeller
2 dåser tun i vand
2 spsk. fromage frais
1 æg
1 rød peberfrugt
1 forårsløg
saften fra 1/2 lime
Tomatsauce
1 dåse hakket tomater
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
1 tsk. timian.
Tilbehør
400 g grønne bønner
40 g parmesanost
Pisk tun, fromage frais og æg sammen med en håndmixer. Hak peberfrugt og forårsløg fint og rør det i farsen. Læg små frikadeller på en bageplade med bagepapir. Brug ca. en teskefuld til hver frikadelle. Bag tundellerne i en 220 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Bland ingredienserne til sauce i en gryde og lad det simre til det er tykt. Kog bønnerne i ca. 5-7 minutter.
Energiberegning.
1342 g, 851 kcal, 24% kulhydrat, 25% fedt, 51% protein.
LCHF tip
Erstat fromage frais med cremefraiche 38% og hæld lidt god olie over bønnerne.
1 thought on “Tundeller med bønner og tomatsauce”