Udbenet kyllingoverlår – LCHF
At udbene kyllingeoverlår gør at et kedeligt stykkekød bliver lækkert 🙂 Det er slet ikke så svært som det lyder. Jeg har fundet en lille video, der viser hvordan man lige hurtigt klare det. Man kan så tilsætte fyld, men det er ikke nødvendigt, da kødet er saftigt i sig selv.
Det man får ud af at lave lidt ekstra arbejde er fantastisk. Man skal ikke sidde og fedte rundt med ben når man spiser. Og det gør bare middagen meget mere lækker. Desuden smager kyllingeoverlår af meget mere og mere saftigt end kyllingebryst. Så jeg synes faktisk at det er det ekstra arbejde værd. Og så skal man jo ikke glemme at kyllingeoverlår ofte er en meget billig udskæring 😉
Denne opskrift er LCHF. Hvis du vil gøre den mere fedtfattig, så skal du erstatte kyllingeoverlårene med kyllingebryst og droppe guacamolen. Få evt. en dip til lavet af skyr og urter 🙂 Spar på olien.
Udbenet kyllingeoverlår med ovngrønt og guacamole.
-4 personer
2 kg kyllingeoverlår
2 broccoli
8 gulerødder (kan erstattes med f.eks blomkål, porre eller andet, hvis man ikke spiser gulerødder)
2 hvidløg
1/2 dl oliven olie
salt og peber
timian
Guacamole
2 avokado
2 fed hvidløg
2 spsk creme fraiche 38%
saften fra 1 lime
Udben kyllingen (se evt. video). Fordel kyllingen i et ovnfast fad. Rens grøntsagerne og skær dem lidt ud. Fordel dem mellem kyllingestykkerne. Bland olie, hvidløg, salt, peber og timian sammen. Hæld det over grøntsagerne og kyllingen. Vend grøntsagerne godt rundt i olien. Sæt kyllingen en lille times tid i en 180 grader varm ovn (almindelig). Vend evt. grøntsagerne under vejs.
Flæk avokadoerne og tag stenen ud. Tag kødet ud og mos det med en gaffel. Læg det i en skål og rør det med limesaft. Rør hvidløg og creme fraiche i.