2 lækre julesalater fra bogen “Salattøsen, kål hele året rundt”
Salat til jul – ja, jeg er en af dem der gerne vil have salat i juledagene. Men synes det kan være svært at komme på noget nyt, spændende og flot at sætte på bordet. Men her er hele to udgaver. Salaterne stammer fra bogen “Salattøsen, kål hele året rundt”. De ser begge spændende og lækre ud. Det er juleaften-salat med rødbedesyltede pærer til højre på billedet, og Julefrokost-salat med citronmarineret rødkål til venstre 🙂
Disse to salat, samt den opskrift vi viste jer i går, fra bogen, er et rigtig godt billede af samtlige opskrifter fra bogen. De er lækre, ser appetitlige ud og ikke mindst er de flotte. Jeg synes f.eks at rødbedesyltede pærer lyder for skønt.
Du kan læse min anmeldelse af bogen lige her. Salat tøsen, kål året rundt og bogen kan bla. købes her, hvis det har interesse.
4 stængler grønkål RØDBEDESYLTEDE PÆRER OLIE-EDDIKEDRESSING Start med at tilberede de rødbedesyltede pærer. RØDBEDESYLTEDE PÆRER. Rib og hak grønkålen fint. Rist hasselnødderne på en pande, til de tager farve, og skallen begynder at falde af. Nuldr dem fri for skaller i et viskestykke. Skræl blodappelsinerne ved først at skære top og bund af og dernæst føre kniven fra top til bund. Skær dernæst fileter ved at lægge et snit mellem hinderne. Alternativt kan du pille appelsinerne og bagefter skære skiver på tværs. OLIE-EDDIKEDRESSING Vend grønkål og blåbær med dressingen og vend forsigtigt de rødbedesyltede pærer, blodappelsinerne og hasselnødderne i. Pynt gerne med lidt ekstra af de syltede pærestykker ved at folde dem. TIP: Sylt pærerne et par dage inden. Du kan sagtens servere dem i andre sammenhænge som det syrlige indslag til den fede julemad. TIP: Jeg spiser salaten juleaften til både and og ribbensteg. PCOliv.dkJuleaften-salat med rødbedesyltede pærer
1 dl hasselnødder
3 blodappelsiner
150 g blåbær
2 rødbedesyltede pærer
1 dl æblecider
½ dl vand
½ dl rørsukker
1 lille rødbede
2 pærer
½ dl lys balsamico
1 spsk dijonsennep
1½ dl koldpresset olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
Varm æblecideren, vandet og rørsukkeret, til sukker er opløst. Skræl rødbeden og læg den i bunden af et sylteglas. Skær ultratynde skiver af pærerne, gerne med kernehusene. Jeg gør det på en skarp mandolin. Læg skiverne i sylteglasset sammen med lagen og lad dem trække min. 12 timer. De bliver sprøde, syrlige og røde.
Rør balsamico, sennep, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing.
Til venstre er det Julefrokost-salat med citronmarineret rødkål og til højre Juleaften-salat med rødbedesyltede pærer
1 lille rødkål MØRK BALSAMICO-JULEDRESSING Skær stokken af rødkålen, fjern de yderste blade, skær den i to dele og snit den i fine strimler på et mandolinjern. Riv skallen af citronen og pres saften. Rør olivenolien og honningen i. Læg kålen i en frysepose og hæld marinaden over. Ryst posen og læg den på køl i min. 12 timer. Vend gerne posen et par gange. Befri bladsellerien for bladene i toppen og gem dem. Snit to stængler bladselleri i små skiver. Del granatæblet på midten og bank kernerne ud med en grydeske. Skær æblerne i både og fjern kernehusene. Klip fignerne i små stykker med en saks. MØRK BALSAMICO JULE-DRESSING. Vend rødkålen i dressingen sammen med bladselleri og frugt og anret salaten. Pynt med pekannødder og lidt blade fra bladsellerien. TIP: Salaten er syrlig, elegant og knasende og god til stort set alle former for julefrokost. PCOliv.dkJulefrokost-salat med citronmarineret rødkål
saft og skal af 1 øko-citron
2 spsk koldpresset olivenolie
1 tsk honning
2 stængler bladselleri
1 granatæble
10 tørrede figner
2 æbler
1 dl pekannødder (eller valnødder)
½ dl mørk balsamico
½ dl koldpresset olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
Rør balsamico, olivenolie, salt og peber sammen.