Grillet lammekrone med spinatsalat og marineret rødløg
Det fineste lam, som bare ikke bliver bedre 🙂 Det var faktisk første gang at jeg har lavet lammekrone, men bestemt ikke sidste gang 😉 Det var godt nok lækkert. Og super flot, ikk´?
Heldigvis købte jeg hos TP netmarked hel to pakker lammekroner Så vi har faktisk en pakke mere til påsken. Ikke dårligt. Men jeg skal vist også forkæle min kære mand lidt. Han skal i gang projekt have. Ny terrasse, en overdækket terrasse og et grillskur. Det bliver så fedt. Det bliver nok ikke færdigt i påsken, men bare jeg får en terrasse, og kan nyde det dejlige forår, som jeg er sikker på venter os, lige om lidt 😉
Mit fødselsdags indlæg må desværre vente til i morgen. Der er lige lidt tekniske problemer 🙂
Grillet lammekrone med spinatsalat og marineret rødløg
-4 personer
2 lammekroner (1 pakke)
10 fed hvidløg
rosmarin
salt og peber
Spinat salat med marineret løg
1 pose frisk spinat
2 rødløg
1/2 dl. olivenolie
1 spsk hvid balsamico
lidt sødestof.
Afpuds lammekronerne. Der sidder en sene på undersiden som ikke er rar at tygge i. Du kan se her i denne video hvad jeg mener. Rids fedet i tern. Gnid lammekronerne med presset hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad det gerne trække i nogle timer i køleskabet 🙂 Derefter grilles kødet på en meget varm grill. Jeg brugte min gasgrill Asconanen, men det kan også laves over kulgrill. Alt efter hvad man lige har 🙂 Grill lammekronerne i ca. 20 minutter. Vi kan godt lide rosa lammekød, men ikke meget rødt.
Rør marinaden til løgene. Snit løgene meget fint og bland dem med marinaden. Lad det trækket 1-2 timer. De bliver helt bløde og lækre. Spinaten renses og hakkes. Løgene hældes over lige inden servering.
To lækre lammekrone – lige lagt på grillen
Det færdige resultat på grillen
Perfekt stegt