KISS-birkes fra bogen Spis dig fra Diabetes
Som lovet i går, får I hermed en opskrift fra den nye bog “Spis dig fra Diabetes”. Opskriften ser lækker ud, så mon ikke at den også er det 🙂 Jeg faldt lidt for navnet. Det synes jeg lyder rigtig godt 🙂
KISS-birkes
–16 stk.
3 mellemstore æg
1 dl græsk yoghurt 2 %
½ tsk salt
80 g Perfect Fit
2 tsk bagepulver
100 g fedtreduceret mandelmel, fx fra Funktionel Mad
3 spsk FiberHUSK
1½ dl rugmel
1½ dl minimælk
1½ æggehvide (et bæger)
40 g birkes (der er i total antal kcal kun medtaget 20 g birkes, da en stor del af dem falder af, nar man forbereder KISS-birkes)
- Pisk æggene i en skål, og rør yoghurten i.
- Bland de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt æg-yoghurt-blandingen.
- Tilsat mælken, og rør godt rundt.
- Kom bagepapir i en bradepande, og fordel dejen med en dejskraber til et jævnt lag. Sørg for at glatte overfladen.
- Pensl med æggehvide, og drys med birkes – jeg bruger en lille si, et lille dørslag, så de bliver jævnt fordelt over det hele.
- Bag ved 150 grader i 30 minutter.
- Lad brødet afkøle lidt på en bagerist, fjern forsigtigt bagepapiret, og lad det køle helt af.
- Skær brødet ud i 16 stykker. Opbevar det i plastposer, så holder de sig friske i flere dage. Kan ristes.
Man kan også tilsætte revet citronskal og bage det i en rugbrødsform. Så minder brødet om engelske teboller. Bagetiden 35 minutter.
Tilsæt evt. 2 dl mælk i stedet for 1½, hvis brødet ønskes mere frugtigt.
Disse brod skal ikke flækkes, men bruges i et stykke.
Total kcal: 1274
Kcal pr. stk.: 80