Mørbrad med whiskysauce
I disse dage ligger jeg i ombygning. Jeg har intet køkken eller i det hele taget et hjem. Vi er ved at få nye vinduer i hele huset og bor i en campingvogn i indkørslen. Hader det, men det bliver jo godt i sidste ende. Men da jeg ikke har mit køkken er jeg virkelig hjemløs 😉 Derfor har jeg måtte finde en opskrift frem, som jeg har haft liggende i et stykke tid. Ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke har fået postet den til jer, for den er bestemt rigtig god. Jeg elsker sprut i maden 😉 Denne whiskysauce er ingen undtagelse. Den smager skønt og er helt perfekt til mørbrad. Sauce pifter ethvert måltid op og så er den lidt anderledens, end de saucer man ellers får serveret. Synes ofte at man får bearnaise eller brun sauce serveret 🙂 Denne sauce vil helt sikkert imponerer gæster 😉 Og så er den faktisk meget nem at lave.
Sauce kan i øvrigt bruges til flere retter. Prøv den til en god bøf, en hakkebøf eller en kotelet 🙂
Mørbrad med whiskysauce
-2 personer
1 svinemørbrad
1 pakke bacon
Sauce
100 g. smør
1/4 l. piskefløde
1 spsk. whisky (eller efter smag)
1 spsk. Balsamico
70 g. tomatpuré (lille dåse)
1 spsk. Sukrin Gold
2 tsk. rosmarin
salt og peber
Kom baconen rundt om den afpudset mørbrad. Gril mørbraden i ca. 20 minutter ved 200 grader (indirekte) eller sæt den i ovnen. Lad den trække i mindst 15 minutter inden du skære den i skiver
Sauce
Smelt smørret. Tilsæt tomatpuré. Kog det sammen. Tilsæt whisky, balsamico, fløde, Sukrin gold og krydderierne. Kog det hele sammen i et par minutter. Husk at smage til, da den måske skal have lidt mere farin eller whisky. Ønsker du en tyk sauce, kan du lade den koge lidt længere.