Baconnaise
Dette er den mest fantastisk dip, men kan forestille sig. Den er intet mindre end fantastisk 😉 Bare ordet – Baconnaise……………… Uhm, mine tænder løber allerede i vand 😉 Man kan bruge det dip til kød, kartofler, grøntssagsstave, chips osv. Men også som smørelse i burger eller sandwich 😉 Der er faktisk ikke det den ikke kan bruges til.
Man kan lave den i to forskellige udgaver. Enten kan man bruge fedtet fra baconen til at lave mayonnaisen af. Det giver en meget intens baconsmag. Man kan også lave en almindelig mayonnaise og så komme stegt bacon i den. Nogen vil nok mene at det er en lidt sundere udgave (hvis man kan snakke andet end mentalt sundhed her). Man kan helt selv vælge 🙂
Det er ikke meget jeg får arbejdet med bloggen her for tiden. Men tænker jeg er lovligt undskyldt 😉 Jeg skal nok give bloggen mere omsorg, når jeg kommer ovenpå igen. Jeg er faktisk allerede begyndt at tænke lidt i de baner igen 🙂 F.eks er jeg ved at undersøge om jeg stadigvæk har PCOS, når jeg har fået fjerne underlivet. Svend Lindberg har skrevet til mig at det kan jeg godt have, men han vil gerne uddybe det i en telefonsamtale. De mange gynækologer på hospitalet har givet mig mange forskellige svar på det spørgsmål. Så er meget spændt på hvad Svend han mener 🙂 Men det skal I nok blive opdatere om.
Baconnaise
Baconnaise
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer (stuetemperatur)
1½ dl. bacon fedt eller rapsolie (stue temperatur – ikke stivnet)
1 tsk. hvidvinseddike
1 nip salt
120 g. bacon
vand
Baconnaise.
Rist baconen på en pande til den er godt sprød (husk at gemme fedtet). Hak bacon helt fint og gem det. Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Pisk det godt hvidt med elpiskeren. Tilsæt i en tynd stråle baconfedtet (eller olien) lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Det kan være der skal tilsættes lidt mere baconfedt eller olie. Når din mayonnaise er smagt til (ikke for meget salt, da baconen er salt). Stil i køleskab et par timer. Lige inden servering tilsættes baconen.
PCOliv.dk