Mysli
Efter min snak med diætisten, for ikke så lang tid siden, så har jeg indset at min morgenmad ikke har været så god. Jeg spiser knækbrød med ost, eller evt. rugbrød med kødpålæg og ost. Nu har jeg ændret det til en skål skyr eller ylette. Men jeg manglede ligesom noget at putte ovenpå. Derfor har jeg et par gang kastet mig ud i at lave mysli selv. Jeg er nået frem til en kombination, som jeg rigtig godt kan lidt:-) Men det kan jo laves på 1000 måder og med lige de ting som du kan lide.
Sjovt nok har jeg fået øjnene op for soyaflager. De smager super godt, uden nogen former for bismag. Jeg kan ikke lide soyamel, men flager smager rigtig godt. Derfor bruger jeg dem som base til myslien. De smager og har konsistens som havregryn 😉
Mysli
1 dl. Soyaflager
½ dl. Græskarkerner
½ dl. Solsikkekerner
½ dl. Mandelflager
½ dl. hakket hasselnødder (eller flager)
1 spsk. sesam
1 spsk. hørfrø
1 dl. Tørret blåbær (evt. tørret tranebær)
Rist græskarkerner, solsikkekerner, hasselnødder og mandelflager ved svag varme på en pande. Tilsidst tilsættes Soyaflagerne, sesam og hørfrø. Rist det til det er lysebrunt. Pas på det ikke brænder på. Afkøl og tilsæt blåbærene (de kan også tilsætte hver dag på selve tallerknen).
Tip. Her er andre ting du kan bruge i mysli:-) Kokos, Mørk chokolade, Pekannødder, Valnødder, Bygflager, Macadamianødder, Rugflager, Cashawnødder, Kakao, Svesker osv…………….. Man kan også lave sin mysli i ovnen.
Energiberegning. 219 g. 1068 kcal. 26% kulhydrat, 17% protein, 57% fedt,
Ser lækkert ud! 🙂 Må jeg spørge hvorfor rugbrød ikke er godt til morgenmad? jeg troede godt man måtte få det.
Der er ikke noget galt med rugbrød som sådan. Jeg havde bare svært ved kødpålæg om morgenen og endte altid bare med ost. Derfor fik jeg ikke protein nok. Og jeg vil gerne have ekstra protein, da jeg skal tabe mig:-)
Cheasy yoghurt med tilsat fromage frai er fantasktisk som hurtig morgenmad – men nok ikke for dig desværre
Fromage frais/Skyr/kvark plus cheasy styrer det giver en flot portion protein fra Fromage frais/Skyr/kvark
MVH Majbritt Engell
Har lige lavet en müsli der blev ristet på panden med sukrin og kanel – rigtig dejligt hvis man som jeg elsker sin müsli sød.
Jeg brugte:
cashewnødder
mandler
græskarkerner
mange hørfrø
soyaflager
fiberstrø
tørrede abrikoser
gojibær (hvor meget sukker er der i dem?)
Næste gang vil jeg bruge lidt flere soyaflager og prøve at tilføje nogle bygflager.
Er der nogen der har ideer til hvordan jeg kan forøge mængden så den samtidig bliver mindre energitæt? Der er grænser for hvor mange hørfrø jeg kan stoppe i den.
Iflg. min diætist må vi ikke spise tørret blåbær men gerne friske.
Heldigvis er de nemme at skifte ud i opskriften, hvis man ikke vil spise tørret blåbær:-)
Hejsa….
Hvor køber I soyaflager? 🙂
hvad er det lige man spiser til morgenmad når man er kræsen og ikke kan li
Fromage frais/Skyr/kvark/ylette osv må man egentlig spise appelsinyoughurt det er den eneste form for youghurt jeg kan li.
har svært ved at spise rugbrød om morgenen