Tips til grill og bål. – af Ida Lysdahl Fahrenholtz ©

Tips til grill og bål
af Ida Lysdahl Fahrenholtz ©
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.

Det er nemt og lækkert at spise PCO-venlig grillmad, men der er også nogle ting, hvor du skal passe på ikke at falde i. Det gælder fx kartoffelsalat, pølser (hvor der ofte er meget hvedemel i) og flutes.

I stedet for kartoffelsalat, kan du lave en blomkålssalat med fromage frais, mayonnaise og krydderurter. Lav en tzatziki af fromage frais eller græsk yoghurt 2%, hvidløg og revet agurk. Du kan variere tzatzikien ved at bruge revet gulerod eller squash i stedet for agurk. Lav en pastasalat af rugpasta (30 g rå/75 g kogt pr. person), pesto og dine yndlingsgrønsager. Du kan grille grøntsager som squash, aubergine, minimajs og peberfrugt. Skær squash og aubergine i skiver, peberfrugt i kvarte, kom grønsagerne i en frostpose med olivenolie, salt og krydderier og grill grønsagerne et par minutter på hver side.

PCO-venlige grillpølser fås fra Levevis (Føtex), som er lav på kulhydrat og mættet fedt og rig på protein. Robert kalkunpølser (Superbest) er også et godt alternativ, der ligger helt nede på 0-1 g kulhydrat.

2 thoughts on “Tips til grill og bål. – af Ida Lysdahl Fahrenholtz ©

  1. Det er herligt med bålmad og smadder hyggeligt. Vi har gjort det masser af gange med gode venner, vi griller selvfølgelig pølser men har også lavet bøffer af magert hakket oksekød, feta, krydderurter, løg og et æg til at samle farsen. Så vi har sat det på en pind og ristet det over bål… mums det er godt!! Ikke pco’er spiste den i en burgerbolle og jeg spiste den sammen med gnavegrønsager. Det er vildt hyggeligt på alle årstider.
    Fedt med nogle nye opskrifter og ideer igen.
    Mvh. Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *