Kernebrød
Mit nye favoritbrød er så afgjort dette kernebrød. Jeg har lavet det de sidste par weekender. Det er så lækkert. Og det er et hit hos min ellers kræsne mand;-) Brødet er blødt og fugtigt – selv efter 4 dage er det dejligt at spise:-) Man må selvfølgelig forberede sig på at det ikke er som et brød med hvedemel, men det er et fantastisk brød. Det bedste PCOvenlige brød jeg har lavet til dagsdato:-)
Kernebrød
– 18 skiver
4 Æg
1 dl. Mælk
50 g. Rugmel
50 g. Kamutmel
1 tsk. Salt
1 spsk. Husk/Skallin
2 tsk. Bagepulver
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 spsk. Hørfrø.
Rist solsikkekerner og græskarkerner på en pande ved svag varme. De må ikke brænde på. Afkøl lidt og mal det så til fint mel. Pisk æggene tykke tilsæt mælk, salt, bagepulver, Skallin, kamutmel og rugmel. Pisk det godt og lad det hvile i 10 minutter. Pisk derefter melet at kernerne og de hele hørfrø i. Put dejen i en rugbrødsform (jeg forede min med bagepapir) og bag brødet ved 180 grader i ca. 20-30 minutter.
Energifordeling (kun brød)
577 g 1493 kcal – 83 kcal pr. skive
25% Kulhydrat
54% Fedt
21% Protein
Til sidst får I lige min skønne frokost i går. En skive brød med salat, hamburgerryg og Limeagurker (se opskriften her) https://pcoliv.dk/frikadellespyd-med-limeagurker/ En perfekt mad:-)
Mååååms! Det brød ser absolut fantastisk ud! 🙂
Hej
Hvor kan jeg købe Kamutmel……. Det brød skal nemlig helt sikkert prøves.
Hilsen Tanja
Man kan købe kamutmel fra Urtekram i Bilka, nogle Føtex og Kvickly butikker har det også.
Jeg foretrækker dog at bruge kamutmel fra Aurion og det fåes ved helskost forretninger
:0)
Tak, jeg må holde udkig
Det fås også i Super Brugsen ved jeg 🙂
det kan også fåes hos Irma for jer der har en sådan i nærheden
Mums, det er den bedste PCO-brødopskrift jeg har smagt! 1000 tak for den 🙂
Nina for søren, først makroner og nu dette.
Du forkæler os jo 😉
Kh
Jeg prøver;-)Har mere spændende i støbeskeen, men skal lige finde tiden;-) Og dejligt det kan bruges:-)
Uhm, virkelig lækkert. Det er også allerede blevet favoritten hjemme hos os. Tusind tak for opskriften 🙂
Endnu en fantastisk opskrift – prøvede brødet i weekenden, og det smager rigtig godt 🙂