Bagt kyllingfilet, tomater og broccolisauce
Godmorgen og godt nytår:-) Hold da op den er sej i dag. Kl. 5,30 var der bare ikke liv i børnene. De kunne slet ikke komme op. Der har vist været lidt for meget ferie:-) Men nu er det jo hverdag igen, og det er slut med at sove længe;-) Jeg håber at I er kommet godt ind i det nye år.
Selv er jeg SÅ klar. Det bliver et super spændende år på alle fronter og derfor skal jeg tænke i energi. Altså energi til mig selv. Denne ret fik vi går og den er fuld af energi;-) Bagte tomater er bare noget af det bedste jeg ved. I denne ret er det et mix af lækre flerfarvet små tomater, som har fået en tur i ovne. Guf;-) Men man kan selvfølgelig bare bruge almindelige røde tomater.
Der er energi beregning på denne opskrift.
Bagt kyllingfilet, tomater og broccolisauce
-4 personer
4 kylling filet (600 g. i alt)
300 g forårsløg
1 peberfrugt
Frisk basilikum
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
416 g. cherrytomater (32 stk.)
1 spsk. olivenolie
timian
salt
500 g. broccoli
2 fed hvidløg
salt og peber
100 g. grov spaghetti
Skyl tomaterne. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Hæld olien over og drys med timian og lidt salt. Bag tomaterne i 1 time ved 160 grader.
Læg en kylling filet oven på et stykke sølvpapir. Fordel forårsløg og peberfrugt over. Tilsæt basilikum, salt, peber og olien. Luk hver sølvpapirspakke godt, så de slutter tæt. Læg pakkerne i et lille ovnfast fad. Bag pakkerne i ca. 30 minutter ved 160 grader.
Skyl broccolien og damp den mør. Hæld vandet fra. Tilsæt hvidløg og blend det til en sauce, med en stavblender.
Serveres med kogt grov spaghetti
Energiberegning pr. person: 517 g, 474 kcal, 33% kulhydrat, 28% fedt, 39% protein.