Barbecue-blomkål med skilt urtecreme – fra bogen “Salattøsen, kål hele året rundt”.
Jeg har lovet jer en virkelig lækker ret fra bogen Salattøsen, kål året rundt. Jeg synes retten ser så lækker ud og den må klart prøves her i weekenden. Det er jo ikke noget nyt at grille blomkål, men Salattøsen får det virkelig til at se lækkert ud. Og når jeg ser på ingredienserne, er jeg slet ikke i tvivl om at det smager godt.
I morgen får du endnu en opskrift fra bogen, og der kan jeg love lidt julestemning 😉
Du kan læse min anmeldelse af bogen lige her. Salattøsen, kål hele året rundt og bogen kan bla. købes her, hvis det har interesse.
1 stor blomkål BARBECUEMARINADE SKILT URTECREME 1 dl hakkede urter (her mynte og dild) ½ dl koldpresset olivenolie 3 dl yoghurt naturel eller ylette havsalt og friskkværnet peber BARBECUEMARINADE. Bland alle krydderierne til barbecuemarinaden, pres hvidløgene ned i, tilsæt olivenolien og blend det til en ensartet marinade. Fjern de yderste blade af blomkålen og pensl hele hovedet med marinaden. Bag blomkål i ovnen ved 225 grader i ca. 25-35 minutter. Tag blomkålen ud af ovnen og lad den køle af. SKILT URTECREME. Blend urterne med olivenolie, til olien er varm og er blevet knaldgrøn. Det tager nogle minutter, før olien bliver helt varm og afgiver farve. Køl urteolien ned. Kom yoghurten i en skål og krydr med salt og peber. Kom urteolien i yoghurten og vend den et par gange rundt med en ske – den må gerne være skilt og ikke ensartet i konsistensen. Læg blomkålen på et fad med stokken nedad og drys plukurter rundtom. Kom lidt urtecreme over blomkålen og server resten i en skål ved siden af. Pynt til sidst med nigellafrø. TIP: Er god som vegetarret. Grillvenner.dkBarbecue-blomkål med skilt urtecreme
1 håndfuld plukurter (her mynte og dild)
½ dl nigellafrø (alternativt birkes eller dildfrø)
1 tsk cayennepeber
3 tsk paprika
2 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
1 tsk chiliflager
1 tsk spidskommen
2 spsk havsalt
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie friskkværnet peber
Hvis du er til blomkål på grillen, så se også vores opskrifter på lækkerierne. Her er bla. Spicy crispy blomkål og Grillet spicy blomkål. Blomkål er en fantastisk grøntsag at grille, fordi den er fast i det. Den tager også nemt smag til sig og det gør, at man kan krydder den godt 😉 Der ligger selvfølgelig mange flere opskrifter på bloggen med grillet blomkål, men de to nævnte er vores egne favoritter. Og mon ikke at den nye her også kommer med på listen – det tror jeg 😉