Blomkålssalat
Denne blomkålssalat bliver ofte lavet her i huset. Jeg bruger den som erstatning for kartoffelsalat, i de perioder hvor jeg ikke spiser kartofler. Den er lækker, cremet og smagfuld. Ofte ryger der også en håndfuld af diverse krydderurter i, men det bestemmer man jo selv 🙂 En stor ting ved denne opskrift er at den er meget hurtigere at lave, end kartoffelsalat. Der er jo ingen kartofler at pille 😉
Opskriften så første gang dagens lys for mange år siden. Faktisk helt tilbage i 2011 (se her), men den har ændret sig en lille bitte smugle gennem tiden 🙂 Og fortjener bestemt en ny omtale 🙂
Hvis du ønsker en fedtfattig udgave, så kan du erstatte creme fraiche 18% og mayonnaise med fromage frais 🙂 Det smager også godt.
Blomkålssalat
1 blomkål
2 store gulerødder
1 løg
3 forårsløg
2 dl ærter
½ l. creme fraiche 18%
1 dl mayonnaise
½ tsk. sennep
1 fed hvidløg
karry
salt og peber
purløg
Skyl blomkålen og del den i små buketter. Damp blomkålen i 5-7 minutter i saltet vand. Kogetiden er efter hvor blød du vil have blomkålen. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i. Hæld vandet fra og afkøl.
Rør creme fraiche, krydderierne og sennep. Tilsæt fint snittet løg, forårsløg og fint hakket purløg. Vend revet gulerødder, ærter og blomkålen forsigtigt i.
Er ærter okay at spise for os med PCO? Hvis man spiser Kiss/balance kost?