“Kartoffelsalat” på min måde

Denne “kartoffelsalat” er  super skøn til grillet kød. Vi har nydt den ofte her i sommer. Den er også skøn til frikadeller. Normalt er jeg ikke så meget for erstatninger for rigtige retter, men denne går det altså rigtig godt:-) Jeg vil faktisk hellere have denne udgave end en med kartofler i. Det samme sagde manden i huset – og det vel den bedste kritik man kan få;-)

“Kartoffelsalat”

1 Blomkål
2 store Gulerødder
1 Løg
3 Forårsløg
½ l. Creme Fraish 9% (brug 38% hvis du spiser LCHF)
½ tsk. Sennep
Hvidløg
Karry
Salt og peber
Purløg

Skyl blomkålen og del den i små buketter. Kog blomkålen i 5-7 minutter i saltet vand. Kogetiden er efter hvor blød du vil have blomkålen. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i. Hæld vandet fra og afkøl.

Rør cremefraish krydderierne og sennep. Tilsæt fint snittetløg,  forårsløg og fint hakket purløg. Vend revet gulerødder og blomkålen i.  Der er ikke angivet mængde på krydderierne, da det er meget forskelligt, hvor meget man kan lide at der er i. Jeg synes dog at der skal en del små i.

.

9 thoughts on ““Kartoffelsalat” på min måde

  1. Det ser lækkert ud Anders:-) Men desværre er kartofler jo no-go for os Pcopiger:-)) Tror faktisk at radisser kunne være lækkert i denne opskrift også. Det må prøves:-)

 1. Uhhmmm hvor glæder jeg mig til at prøve denne salat. Jeg savner kartofler ret meget her i sommer halvåret. Tak for opskriften – den er jo lige til at gå til 🙂

 2. Uh det ser virkelig lækkert ud. Tror jeg generelt skal til at bruge blomkål meget mere, det kan jo efterhånden erstatte de fleste ting.

  Jeg vil forresten gerne rose dig for din fine blog. Fik selv konstateret PCOS i foråret og har kæmpet ret meget med at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert. Desværre har jeg først fundet din blog fornyligt, kunne ellers godt have brugt den tidlige. Men godt arbejde i hverfald.

 3. NEEEEJ hopper op og ned skal jeg så meget prøve. Har savnet det hele sommeren og er kommet til synde pga. det 🙁 Men NU det slut. Jeg gælder miig! (og så her på valgdagen.. valget blev lige pludselig ret lige meget..hihi)

 4. SÅ blev den prøvet, og dommen er:
  ABSOLUT HELT FANTASTISK! Resten af familien var også vilde med den, så den er til UG med kryds og bolle 🙂
  Husbond lavede nogle helt fantastiske PCO venlige kyllingefrikadeller til, og med friske cherrytomater og agurk ved siden af.
  Helt fantastisk middag!

 5. Den lyder godt nok lækker den opskrift – den skal da helt klart testes her også.

  Har du prøvet at lave waldorfsalaten fra bogen Spis dig gravid? Den er virkelig også lækker som tilbehør. Jeg brugte dog kun halvdelen af mængden af kvark og erstattede den sidste del med græsk yoghurt i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *