Brændte mandler
Lækre brændte mandler hører julen til, men jeg er lettere forfalden til dem – også selv om det ikke er jul;-) Jeg har fundet opskriften her http://www.funktionelmad.dk/oppskrifter.php Jeg tilsatte lidt kanel i sukkermassen. Det smagte skønt:-) Jeg skilte mandlerne ad med et par gafler og dryssede lidt sukrin over. Fint resultat. Men de holdte ikke længe…………..
Brændte mandler
100 g mandler
100 g Sukrin
1 dl vand
30 g smør
Smid mandler, Sukrin og vand i en tykbundet gryde eller stegepande og lad det småkoge i 60-90 minutter, til væsken bliver tykkere og brunlig, og mandlerne har fået en mørkere farve.
Tilsæt smørret og lad det koge videre i ca. 10 minutter, så massen bliver gyldenbrun og blank. Fisk mandlerne op fra gryden og læg dem på en smurt bradepande. Lad det køle godt af og bræk herefter mandlerne fra hinanden.
De smager bedst efter nogle timer – eller næste dag. Så er de nemlig knasende sprøde!
Man kan også bruge perfekt fit i stedet for sukrin
Jeg skal til “kage-fødselsdag” i November. En fødselsdag hvor fødselaren simpelthen har uovertrufne evner i et bagekøkken, og jeg har selvfølgelig meldt ud, at jeg gerne vil deltage, men selv tager mit eget guf med. Det var selvfølgelig helt i orden, så nu er jeg gået i gang den helt store prøvebasis for nogle forskellige ting.
Jeg forsøgte mig med brændte mandler og allerede efter 30 minutter på den tykbundede pande (ved varme 3 ud af 6) var det blevet MEGET mørkebrune og jeg var et kort øjeblik meget nervøs ved om de var ved at brænde på. Jeg besluttede mig for, at sålænge de opfyldte “kravene” (mørkere farve + tykkere konsistens i sukkermassen) så var det OK, og jeg tilføjede derfor smør efter blot 35 minutter.
De blev KNALD-gode! Jeg spiste ikke selv så mange, da jeg er på streng 3*33 diæt og derfor ikke må afvige særligt meget fra den slags, men dem jeg smagte var himmelske, og min kære mand herhjemme, blev noget så glad for at komme hjem til en fin skål brændte mandler og en god film.
Tak for en god opskrift!
Mmm, de er super lækre.. Mine fik også smør efter en god halv time og er dejlig sprøde og lækre.. Brugte 200g mandler til samme portion sukrin/vand/smør..