Fattigmands bankekød
En skøn ret, som vi ofte fik i vores hjem, da jeg var barn. Jeg havde egentlig glemt den lidt, men da jeg må tænke i gamle retter for tiden. Min lille søn krææææver brun sauce;-) Nej, det er bare det eneste han vil spise. Grøntsagsmos med sauce:-) Og alt for barnet……. Og så må jeg altså sige at det smager rigtig godt;-) Retten er nem at lave og billig:-) Jeg fik blomkålsmos til.
Fattigmands bankekød
– 4 personer
1 kg. hakket Oksekød 3-6%
1 stort Løg
1 liter vand (erstat med 1/2 liter piskefløde hvis du spiser LCHF)
1 stor bakke Champignons
3 Laurbærblade
Salt og peber
2 Okseboulionterninger
evt. 1/4 l. Piskefløde
Maizena til jævning. (Ikke hvis du spiser efter LCHF)
Tilbehør
1 blomkål
1 bæger Philadelphia light
salt og peber
Skær løget i tern og svits dem i olie. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt resten af ingredienserne og lad retten simre i ca. 30 minutter. Jævn med maizena og tilsæt lidt kulør.
Kog blomkålen helt mør (ca. 20-30 minutter). Hæld vandet fra og damp blomkålen tør. Tilsæt Philadelphia og rør det med en håndmixer til du har en jævn konsistens.
Energiberegning
2975 g, 1863 kcal. 13% kulhydrat, 34% fedt, 53% protein
.
Ser godt ud 🙂
Vi må da ikke få Maizena? Synes Bjarne sagde at det gik lige i blodsukkeret?
Vi må gerne få Maizena. Det står også i “Spis dig gravid”.
Jeg har dog lige spurgt Ida, for at være 100%. Hun skriver “Det må vi gerne i små mængder. Det vil sige 1 spsk i en sovs til 4 personer.”
Mums det ser lækkert ud.
Lige hvad jeg trænger til for tiden – sådan noget gammeldaws…