Fiskekarbonader med bagte rødder og citron – Fra Årstiderne
Jeg så en annonce for Årstidernes nye slankekasse. Jeg tænkte at det lyder jo godt nok smart og nemt. Derfor kontaktede jeg Årstiderne og tilbød at anmelde deres nye kasse. Den var de straks med på og i tirsdag modtog jeg kassen. Min ide med anmeldelsen er at se om den er PCOvenlig og hvor lidt der evt. skal til for at gøre den PCOvenlig.
Der er 5 måltider til 4 personer i kassen. I får alle opskrifterne her de næste dage. Nederste i hver opskrift skriver jeg hvad jeg har gjort for at tilpasse opskriften til os PCOpiger – hvis det altså er nødvendigt:-) Den sidste dag kommer jeg også med en samlet anmeldelse af kassen:-)
Første dag står den på fisk. De bagte rødder skriger jo ligesom i øjnene på mig, men som du kan læse nederest så blev det nemt klaret. Ellers var opskriften perfekt:-) Retten indeholder 485 kcal pr. potion.
Det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver de fiskekarbonader. De var super gode. Meget bedre en fiskefrikadeller:-) Familien kunne godt lide rødderne. Laura spiste selv persillerødderne fordi hun troede det var kartofler;-) Efter hun havde spist et par stykker, afslørede jeg hvad hun havde spist. Men det var heldigvis i orden:-) Børnene fik lidt remoulade til da dressingen ikke lige var dem.
I sådanne en kasse fra Årstiderne er der alt med hvad du skal bruge. Og opskrifter der er meget nemme at følge. Det hele er i kassen. Men det kan du læse mere om i min samlet anmeldelse om nogle dage:-)
Den oprindelige udgave, som familien fik:-)
Og så min super lækre udgave
Fiskekarbonader med bagte rødder og citron – Fra Årstiderne
-4 personer
2 bagekartofler
3-4 spsk. mel fx ris, majs eller kartoffel (jeg brugte hvidhvede)
3 bægre yoghurt (0,5%)
3 spsk. olie
½ citron
400 g Persillerødder
300 g gulerødder
salt og peber
1 pakke torskefisk
200 g rødløg
2 fed hvidløg
1 fed hvidløg
Sådan gør du:
Bagte rødder og citron
Tænd ovnen på 200 grader. Skur bagekartofler og rødder, og pil løg. Skær kartofler, rødder og løg i ensartede både. Kom det hele i en pose, tilsæt 1 spsk. olie, 2 fed presset hvidløg, salt og peber, og ryst posen godt. Kom det hele i et ovnfast fad og vend ½ citron, skåret i tern, heri. Bag rødderne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde og møre.
Fiskekarbonader
Kontroller torskefisken for småben. Hak den groft, enten ganske kort i minihakker eller blot med en stor skarp kniv. Vend det hakkede fiskekød med salt og lidt reven citronskal. Form fisken til 4 bøffer og vend dem i 3-4 spsk. mel. Varm en pande op med 2 spsk. olie og steg karbonaderne gyldne på den ene side, i ca. 3 minutter. Vend karbonaden og steg et par minutter mere.
Dressing
Rør yoghurten med presset hvidløg, salt og peber.
Servering Servér de gyldne karbonader med bagte rødder og yoghurtdressing.
Så let gjorde jeg retten PCOvenlig
Jeg tilføjede 200 g. blomkål til rødderne i ovnen og dressingen lavede jeg med creme fraiche 38%. Jeg ved at jeg går lidt fra slankeeffekten her, men det er jo sådan jeg har det bedste;-) Jeg spiste blomkålen og resten af familien fik rødderne;-)