Flæskesteg
Bedsteforældrene kommer på besøg – hvad gør jeg????????? Bedstefar er ikke til så meget af det grønne og vil helst have dejlig gammeldags mad. Og det er jo også ok. Men er nok ikke så forenelig med PCOvenlig kost. Eller hvordan? Jeg kastede mig ud i forsøget og maden blev rost. Det skal så lige siges at jeg havde kogt kartofler til de andre:-) Jeg fik stegte jordskokker, rødkål og kogte grønne bønner til. Se links til opskrifterne nederest i indlægget. Og jeg fik afprøvet lidt af julemenuen:-)
Flæskesteg.
2,5 kg. Svinekam med ben og svær
8 blade Laurbær
Salt
½ l. Piskefløde (eller Cremefine)
evt. en svineterning.
Kulør
Gnid stegen godt med salt og stik laurbærbladene ned mellem sværene. Læg stegen i en stor stegepose (huske at klippe huller i). Læg stegen på en bagerist og steg den i en 180 grader varm ovn i 1 time og 3 kvarter (105 min). Tag stegen ud, skru ovnen op på 225 grader og tag stegen ud af posen. Hæld væden i en gryde. Tør salten af stegen. Sæt stegen tilbage i ovnen, i ca. 30 minutter til sværene er godt sprøde. Husk at holde øje med stegen, så den ikke bliver sort. Mens stegen laves færdig bringes saucen i kog. Hæld ½ liter piskefløde (eller cremefine) i. Kog saucen godt igennem. Og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. en svineterning hvis der er behov. Tilsæt kulør.
Rødkål: https://pcoliv.dk/?p=825
Smørstegte jordskokker: https://pcoliv.dk/?p=930