Flanksteak med smørstegt palmekål
Kende du palmekål? Jeg havde faktisk ikke smagt det før, men da jeg så den i Netto, måtte jeg købe det. Det viste sig så at være en af de bedste kåltyper jeg har smagt. Den var helt speciel og lækker i smagen. Desværre kan jeg så ikke få mere af den, men måske I andre er mere heldige 🙂
Retten her er med meget fedt indhold og passer vist perfekt til LCHF 🙂 Men ønsker du en lettere udgave, så er det piskefløden der trækker op i både kalorier og fedt. Derfor kan du erstatte piskefløde med Milda. Det er en smagssag. Personligt vil jeg heller spise piskefløde, da det ikke er tilsat alverdens mærkelige ting, men hvis du kigger på fedt indholdet, så er Milda jo et godt valg. Synes ofte at man bliver nød til at træffe disse svære valg, når man gerne vil tabe sig. Gift med lavt fedtindhold eller rene vare med lavt fedtindhold? Ja, nemt er det ikke 😉 Man kan jo selvfølgelig også bare undlade sauce (men det valg findes ikke hos mig – ha, ha).
Flanksteak med smørstegt palmekål
-4 personer
600 g Flanksteak
salt og peber
1 dl piskefløde
1 stk. palmekål (ca. 1 kg.)
25 g smør
Gnid stegen med salt og peber. Steg den ca. 6 minutter på hver side. Dette er en cirka tid, da du måske ønsker dit oksekød mere eller mindre stegt. Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile. Hæld piskefløde på panden og lad den koge ind til en sauce. Skær de groveste stængler fra palmekålen og rens den godt under vandhanen. Dup kålen tør. Smelt smørret på en pande og steg kålen et par minutter. Drys med lidt salt.
Energiberegning pr. person
432 g, 523 kcal, 13% kulhydrat, 25% protein, 62% fedt.