Fyldte tomater
Det første jeg tænkte, da jeg fik at vide, at det er ok at spise bulgur, var – Fyldte tomater:-) Det er virkelig en ret jeg har savnet, for jeg plejer at lave den med ris. Nu har jeg forsøgt at lave det med bulgur og det smager fantastisk. Jeg var hensat til Grækenland, sol og sommer. Jeg laver fyldte tomater uden kød, da jeg bedst kan lide dem sådan. Bare grøntsager og friskhed:-) For at få nok protein, fik vi en kylling filet til.
[password-protect]
Fyldte Tomater
-4 personer
8 store Tomater
2 Løg
2 dl. Bulgur
½ Squash
½ grøn Peberfrugt
1 dl. persille
Salt og peber
Lidt mynte
2 dl. Vand
2 spsk. Olie.
6 stk. kyllingfilet
Skør et lille låg af tomaterne (toppen). Skrap forsigtigt med en teske indmaden ud af tomaterne. Pas på ikke at ødelægge tomaten. Stil tomaterne til tørre på køkkenrulle (med åbningen nedad). Varm olien i en gryde, svits de hakket løg. Tilsæt bulguren og rør lidt rundt så bulguren suger olien. Tilsæt fint hakket squash og peberfrugt. Svits det let. Tilsæt vand og krydderier. Lad det simre i ca. 10 minutter til bulguren er færdig. Tilsæt evt. mere vand. Fyld tomaterne, læg låg på dem og stil dem i et smurt dyb ovnfast fad. Før jeg fik PCO lagde jeg kartoffelbåde (af bagekartofler) imellem kartoflerne. Og gør det indimellem stadigvæk til familien:-) Bag tomaterne i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter.
Grill eller steg de 6 kyllingfilet.
Tip. Tomaterne bliver bedre jo mere olivenolie der kommer i. Så alt efter om man skal passe på kalorierne eller ej, kan man hælde olie over tomaterne. Man kan også tilsætte tomatkødet til fyldet. Jeg kan bare bedst lide det uden:-)
Energifordeling. 2437 g. 2112 kcal. 33% kulhydrat, 22% fedt, 45% protein.
[/password-protect]