Hjemmelavet marcipan lavet med yaconsirup
At lave sin egen marcipan er noget af det nemmeste. Og det er rigtig lækkert. De sukkerfri marcipantyper man kan købe er meget dyre og jeg synes heller ikke at de smager godt. Jeg synes ofte at de er for søde. Når man selv laver marcipanen, så kan man justerer hvor sød man kan lide den 🙂
Jeg har i denne udgave brugt en mørk mandelmel og yacon sirup giver også en flot mørk gylden farve. Hvis man ønsker en lys marcipan, så kan denne opskrift måske bruges.
Yaconsirup er for mig den absolutte bedste form for sødemiddel, som vi PCOpiger må spise. Det smager fantastisk og naturligt. Jeg får jo ondt i maven af de kunstige sødestoffer, så jeg har ikke så mange alternativer. Jeg kunne bruge sukrin produkterne, og det gør jeg i mange ting, men skal det være ekstra lækkert så er det yaconsirup 🙂
Julefreden er ved at sænke sig her i hjemmet. Vi tæller ned til ferie og til at gå i dvale et par dage 🙂 Alle gaver er købt og bagværket er klaret. Skønt at være nået så langt 🙂
Hvis du endnu ikke har fået hentet den gratis juleopskriftsbog, så kig her Julens Glæder (nederest i linket)
Hjemmelavet marcipan lavet med yaconsirup 2 dl. mandelmel Fra Ôlmuhle Solling Rør alle ingredienserne sammen og smag til med mandelessens (kun en dråbe eller to). Lad marcipanen ligge lidt, så mandelmelet suger væden. Og så er det i gang med at forme sjove ting 🙂
1 spsk. æggehvide
1 spsk. yaconsirup
mandelessens