Julekage – uden mel og sukker
I dag hvor vi er halvvejs mod juleaften, så skal I da have opskriften på denne helt fantastisk julekage. Mums den er bare lækker. De sprøde nødder på toppen er svære at holde sig fra 😉 Jeg har faktisk efterfølgende lavet bare nødderne, bredt dem ud på bagepapir og brugt dem så guf. Det var også lækkert 😉
Nu er julekage jo en meget personlig ting. Denne udgave er som jeg kan lide det. Fyldt med smag og ikke tør. Hader bare tørre julekager der kun smager sprut.
Julekage – uden mel og sukker 4 æg topping Hak abrikoserne i groft og læg dem i en skål. Hæld cognac over og lad det trække mindst et par timer. Pisk æg og sukrin+ til en luftig masse. Tilsæt mælk, fiberhusk, pofiber, valnøddemel , smør og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør. Til sidst tilsættes abrikoserne (og cognac). Lad dejen trække mens du laver nødderne. Smelt sukrin på en pande (pas på det ikke brænder på). Når det er smeltet tilsættes smør og nødder. Lad det simre et par minutter. Smør en springform og fordel nødderne i bunden. Hæld dejen over. Bag kagen i en 180 grader varm ovn i ca. 40- 45 minutter. Lad kagen køle lidt af, men mens den er lun skal den vendes ud af formen. Tip
1 dl sukrin+
1 dl mælk
1 dl cognac (kan erstattes med vand)
2 spsk fiberhusk
1 dl pofibre
2 dl valnøddemel (Jeg har brugt det fra Öhmühle Solling)
1 dl smeltet smør
120 g tørret abrikoser
1 tsk bagepulver
1 tsk. vanilje
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
120 g blandede nødder
1 dl. sukrin
10 g. smør
Ønsker man mere nøddesmag kan man tilsætte 1-2 dl groft hakket nødder i dejen.
Topping kan også hældes over kagen når den er bagt.