Kalve Carpaccio med trøffel pesto – af Jan Cocotte-Pedersen
Jan Cocotte-Pedersen har kreeret denne lækre ret til os. Jan har tidligere været ansat på Restaurant Nimb, La Cocotte (hvor han fik 1 Michelinstjerne) og Søllerødkro. I dag ejer og driver Jan Elverdamskroen ved Tølløse http://www.elverdamskroen.dk/
Vores læser Anne har prøvet at lave retten. Se hvad hun skriver nederest i indlægget. Det er hendes mand Søren Knudsen der har taget de flotte billeder.
Kalve Carpaccio med trøffel pesto –
af Jan Cocotte-Pedersen
4 personer
Ingredienser
400 g. Kalveinderlår
400 g forskellige Svampe
½ dl Olivenolie
1 dl Hvidvin
½ dl Portvin
4 ss Trøffelolie
Lidt salat, citron
Fremgangs måde
1. Frys den afpussede kalv i min 4 timer
2. Blendt de rengjorte svampe
3. Sauter svampe granulatet i olie
4. Kog svampe ind med vin (både hvidvin og portvin)
5. Tilsæt salt og peber
6. Skær kalv i tynde skiver på pålægsmaskine
7. Fordel trøffelpasta på kalven
8. Mariner lidt salat (med citron og olie)
9. Top salat på kød og sauce
NB!
Forslag til tilbehør
Rør 2 ss. æggehvide, 2 ss.(ca) rugmel, salt og lidt trøffelolie. Smørres på bagepapir bages 150 g. i ca 15 min.Serveres som knækbrød i stedet for brød til.
Anne Knudsen har været prøvekok. Og hendes mand har taget det flotte billed. Her er Anne´s oplevelse af at lave retten og smage den;-)
Mit største problem var udskæringen. Havde ikke lige en pålægsmaskine – så havde først gang i vores forskærekniv, så i den Japanske grøntsagskniv, så et rivejern og til sidst i den store kokkekniv. Så det lykkedes til sidst at få dejlige tynde skiver. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet denne ret.”
Energi fordeling
Fedt: 59% 51%
Protein: 32% 38%
Kulhydrat: 9% 11%