Kamut kiks
Lækre sprøde kiks. Gode at have liggende, når man bliver småsulten eller man er på farten. Selv min datter kan lide dem, især med ost på:-) Jeg indrømmer at de første gang var lidt svære at lave. Mest fordi jeg fik rullet dem for tyndt eller for tykt ud. Men når man har prøvet dem første gang, så er det nemt og hurtigt. Og ja, de bliver sprøde:-)
Kamut Kiks
2 dl Kamut mel
1 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
2 spsk. Olie (jeg brugte raspolie)
1 dl. Vand
Bland alle ingredienserne sammen. Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul dejen flad med en kagerulle. Ikke for tykt (1-2 mm.) Skær dejen ud i små firkanter eller stik dem ud med et glas. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Bag kiksene ca. 15 minutter i ovnen ved 220 grader. Hold øje med kiksene i ovnen, da de let får lidt i overkanten. Men de skal være godt gyldne for at blive sprøde.
Tip
Kiksene kan pensles med vand og man kan putte sesam, birkes, hørfør på. Man kan også putte frøene i dejen, eller krydderier, f.eks citron, oregano osv. Eller prøv at lave dejlige søde kiks og tilsæt 1 tsk. kanel i dejen.
Mmmmh en rigtig go lille snack, dejlig sprød! Den smagte rigtig godt med ost! Og spegepølse 🙂
Nemme og lækre.
Så er de prøvet, og de smager godt, men mine ‘puffede op’, og lignede små pitabrød. Er det mon fordi jeg har rullet dem for tyndt ud? Nåja, skal lige siges at de er lavet uden bagepulver da jeg self ikke havde noget da jeg skulle i gang, kan det være det?
Jeg stak dem ud med et glas så de kom til at ligne mariekiks
Mine blev utrolig kedelige, smagte ikke af noget som helst, de er såmænd gode nok med pålæg på;) tænker man skal have krydderier i eller et eller andet
mine puffede også op og jeg puttede bagepulver i. De var også lavet runde med hjælp fra et glas. Men smager nu godt, så skidt pyt 😉