Kinesisk svinekød med blomkålsris
God mandag morgen 🙂 Her i Holbæk er den en meget smuk morgen. Solen skinner allerede fra en skyfri himmel og fuglene kvidre. Kan I mærke foråret? Jeg kan 🙂 Her i weekenden fik jeg lyst til kinesisk mad og familien var med på idéen. Især fordi vi også fandt spisepindene frem. Det elsker børnene. Vi fik denne dejlige ret med svinekød og grøntsager. Det var er en herlig ret. Mør og fuld af smag. Retten har simret og det før krydderierne til at afgive ekstra smag 🙂 Og det slår kinagrillens version til hver en tid 😉
Jeg har været noget fraværende de sidste par uger, men vi har fået nye vinduer i hele huset. Det har virkelig givet kaos her i det lille hjem. Vi har måtte bo i en campingvogn i indkørslen og samtidig forsøgt at få hverdagen til at glide lidt for børnene. Heldigvis er de nye vinduer nu på plads og der mangler bare lidt malerarbejde, fugning osv. Men det lysner. Til gengæld er der jo så støv over alt. Vi havde eller lagt plastik ud over alt, men støvet har alligevel fundet vej. Så nu står den på rengøring. Jeg er brugt og må tage det lidt af gangen, men en dag når jeg vel igennem huset 😉 Jeg har ikke kunne komme så meget på nettet, mens vi har boet i campingvognen, så nyder at få mit skivebord igen 😉
En rigtig god og dejlig forårsdag til jer alle 🙂
Kinesisk svinekød med blomkålsris
1/2 nakkefilet
3 peberfrugter
1 bundt forårsløg
2 medium løg
1 ds. bambusskud
1 ds. vandkastanjer
1 dl teriyaki
2 spsk. soya
1 spsk. Worcester sauce
2 dl. vand
2 fed hvidløg
2 spsk. frisk revet ingefær
salt og peber
evt. en spsk. sukrin gold
1 svinekøds bouillon terning
olie til at stege i
evt. lidt maizena til jævning (kan sagtens undlades)
1 blomkål
Afpuds kødet for fedt og sener. Skær det ud i små stykker. Og svits dem i en gryde med olie. Tilsæt teriyakisauce, soya, Worcester sauce og vand. Tilsæt bambusskud, hvidløg, ingefær, salt, peber og bouillon. Lad retten simre en times tid til kødet er helt mørt. Del løgene i 6 både hver og svits dem på en pande. Kom dem i gryden. Skær forårsløg og peberfrugter groft og kom dem også i retten. Lad det simre lidt til grøntsagerne er blevet så møre, som du ønsker det. Smag retten til med salt, peber og evt. lidt sukrin gold(eller andet sødemiddel). Retten skulle nu gerne være tyk i det, men hvis du ønsker den mere tyk, kan du evt. jævne med lidt maizena.
Riv blomkålen groft og kom det i kogende vand i et til to minutter. Hæld vandet fra og server retten 🙂
.