Müslibarer med kokos og mørk chokolade – af Ida Lysdahl Fahrenholtz
Ida har lavet disse dejlige Müslibarer. Kan anbefales;-)
Müslibarer med kokos og mørk chokolade – af Ida Lysdahl Fahrenholtz
20 stk.
Ingredienser:
100 g hasselnødder, malet til mel
100 g kokosmel
100 g Perfect Fit
100 g grofthakkede mandler
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g rugflager
100 g peanutbutter
200 g Abrikoser
2 æg
3/4 dl vand
75 g sukkerfri mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Bland hasselnøddemel, kokosmel, Perfect Fit, grofthakkede mandler, hørfrø, sesamfrø og rugflager godt sammen. Rør peanutbutter, hakkede abrikoser, æg og vand i. Kom massen i et fad 25×35 cm beklædt med bagepapir. Fordel massen med en ske, så den bliver jævnt fordelt. Bag massen ved 110 grader varmluftovn i 1 time. Skær massen ud i 20 müslibarer. Fordel dem på en bagerist og bag dem i yderligere 45 minutter. Lad müslibarerne køle af.
Smelt chokoladen og pensl müslibarerne på bunden med chokoladen. Lad chokoladen køle af, inden du kommer müslibarerne i en lufttær beholder med bagepapir i mellem.
Opbevares på køl.
Gode før træning og til at have med på farten.
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne
er det bare mig der ikke kan se noget om abrikoser i ingredienslisten? Er det en fejl i ingredienslisten eller en fejl at abrikoser nævnes i opskriften? Derudover er jeg nysgerrig efter kalorieindholdet pr muslibar?
Der er 185 kcal pr. stk. Det med abrikoserne er rettet:-) Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Super lækkert ser det ud, det må for bestemt prøves..
Men Peanutbutter, nogen bud på et alternativ, kan ikke fordrage smagen af det!
Du kan bruge andre slags nøddesmør såsom mandelsmør, cashew-smør eller hasselnøddesmør.
Hmm..Hvordan er det med kokosmel?? Kan alt bruges eller skal det være noget specielt?
Kan de fryses evt. uden chokoladen? Den bliver ikke pænt efter en tur i fryseren.
Nej hvor er de gode , det er tiden vær at vente på. Selv mine store pige som aldrig kan lide noget elsker dem:-) tak for en god opskrift.
Hvor finder i den sukkerfri chokolade – synes det er svært at finde – nogen bestemte mærker i går efter – vil helst ud over at skulle bestille det på nettet 😉
Glæder mig til at prøve opskriften
Superbrugsen og Superbest har sukkerfri chokolade, der hvor jeg bor.
Superbrugsens er af mærket Guylian, som er en meget lækker kvalitet. Ca. 22 kr. for 100 gram.
Kvickly har også en mørk chokolade fra Isis, men den er dyrere end de andre – næsten 30 kr. for 80 gram.
Suberbest har både lys og mørk, med og uden nødder og nogle barer med praline (blød nougat). Pladerne med 100 gram koster ca. 23-25 kr.
Jeg er generelt ikke vild med at køber på nettet, men jeg køber hos http://www.netslank.dk/shop for de er PCO specialister, de har et stort udvalg af lækre sukkerfri produkter.
Nogle der ved hvor længe de kan holde sig? Det jo en pænt stor portion der kommer ud af det 🙂
Jeg er også nysgerrig efter at høre hvor længe de kan holde sig?
Er de fryseegnet?
– Glæder mig virkelig til at prøve dem, som et alternativ til ISIS barene, som ellers er rigtigt lækre, men også en smule dyre 🙂
Jeg bager dem som en dobbelt portion for så passer de lige til en af bradepanderne i min ovn.
Jeg har frosset nogle af dem ned og de var fine da de kom ud. Resten havde jeg knap 2 uger i en lukket boks på køl og de kunne sagtens holde sig.
Jeg laver dem uden chokoladen – mest fordi jeg ikke synes at det duer i fryseren og fordi jeg sidst ikke havde chokolade og de smager skønt alligevel og er en favorit i ungernes madpakke og om eftermiddagen efter skole.
Er abrikoser ok, ikke i følge min diætist hos Kostklinikken Immanuel?
I følge Netslank er det ok. Se side 9 http://www.adoptionsverden.dk/pconet/4.pdf
Det må jeg altså prøve.. Jeg er dog helt ny i dette LCHF univers. Er det friske eller tørrede abrikoser der skal bruges i denne opskrift 🙂