Nina´s Popcakes
Familiehygge når det er bedst.
Min datter ville gerne lave kager i denne weekend. Jeg har længe gerne ville prøve at lave popcakes. Så det blev det til:-) Popcakes ser jeg mere og mere på de forskellige madblogs. Men problemet har været for at mig at finde toppins som er spændende (især for børn). Alt man kan købe er jo spækket med sukker. Men så faldt femøren pludselig med det farvet kokos:-)
Jeg har lavet min egen variant af popcakes. Normalt er det en kage, som man smuldre og blander med flødeost og sukker. Jeg synes ikke der var grund til at tilsætte mere fedt, end jeg har i dejen, så valgte at bruge kagerne som de er. Det gav dog en udfordring ud i at få dem til at sidde fast på pinden. Men det lykkes:-) Både mor og datter var dækket i chokolade og farvet kokos, men hvor var det hyggeligt;-) Kagerne bragte lykke hos familien:-) Ungerne var vilde med de sjove farver.
Kagerne blev lavet i minimuffinsforme, så de passede til pindende:-)[password-protect]
Popcakes
-ca. 30 stk.
2 Æg
2 tsk. Bagepulver
150 g. Sukrin (eller andet sødestof)
1 tsk. Vanilje
1 dl. smeltet Smør
2 dl. Mælk
100 g. Mandelmel (købe)
100 g. Kamutmel
50 g. Kakao
Pynt: Smeltet chokolade og Finmalet kokos med frugtfarve.
Start gerne dagen før (men ellers nogle timer) med at male kokos til det er helt fint. Rør det med et lidt frugt farve af ønsket farve. Bred det ud på lidt bagepapir og lad det tørre.
Piske de 2 æg sammen med sukrinen til en luftig masse. Tilsæt bagepulver, smør, Vanilje og mælken. Det piskes godt igennem. Tilsæt så mandelmel og kamutmelet. Rør det godt. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Pyt dejen i formen (e). Bages ca. 5-10 minutter i en 180 grader varm ovn.
Når kagerne er helt kolde smelter man chokoladen. Dyp en bunden af en muffin i chokoladen og det samme med en pind. Stik pinden i kagen og læg det til tørre på noget bagepapir. Gentag med alle kagerne. Når det er tørt – dyp en muffin i chokolade (eller brug en pensel). Hæld farvet kokos over og sæt kagen i en holder (jeg brugte flamingo der var dækket af sølvpapir). Gentag med alle kagerne.
Tip: Andet toppins kan være kakao, hakket nødder/mandler, kokos, fint hakket og tørret bær.[/password-protect]
Energifordeling
1978 kcal – 65 kcal pr stk. (uden toppins og chokolade)
23% Kulhydrat
13% Protein
64% Fedt
Hvor ser det bare fantastisk ud. Nu har jeg jo et barn der ikke gider kage, men måske ville de kunne glide ned.
De skal prøves snart.
Hvor ser der bare super godt ud 🙂 det skal prøves. Måske jeg ikke helt har fulgt ordentligt med, men hvor/hvordan regner i energifordelingen ud???
Jeg taster ganske enkelt madvarerne ind i Madlog.dk. Det er super nemt. Men tager tid, derfor er det ikke på særlig mange af mine opskrifter. Jeg prøver dog at få det på flere og flere.
jeg takker – tænkte det nok var noget i den retning 😉
Et andet flot alternativ til den røde topping kunne være frysetørrede hindbær. Det ser både godt ud, er “lovligt” og smager godt!