Pølsehorn og pirog
Jeg fik en udfordring på Facebook om at lave pølsebrød. Tak for det Anita:-) Det var dejligt at blive udfordret lidt, da det nok ikke lige er det som jeg selv ville kaste mig over. Men min datter er vild med dem, så det er ikke sidste gang. Mens jeg lavede pølsebrødene. Kom en tanke op i mig. Nemlig pirog. Kan huske en lille græsk bager på Nidri´s hovedgade der lavede nogle skønne pirog (hedder nok noget andet på græsk). Den prøvede jeg at lave, nu hvor jeg havde gang i dejen. De blev super gode kan det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem. De blev spist til aftensmad i går. Mens min datter fik pølsehorn:-) Dette er nogle meget mættende pølsehorn og pirog. Og de er grove. Man må ikke forvente køb udgaven.
Pølsehorn og pirog
25 gr. Gær
2½ dl. Lunket Vand
½ tsk. salt
2 spsk. Olie
1 spsk. Sukrin
1 dl. Sesammel (malet sesam)
ca. 5 dl. hvidhvede
Kom vandet i en skål. Udblød gæren heri. Tilsæt salt, olie, sukrin, sesammel og hvid hvede. Dejen er noget klistret, men det er vigtig for at den ikke bliver for kompakt. Stil skålen til hævning i 2-3 timer. Lav små runde pandekager (se foto) læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time.
Pølsebrød. ca. 12 stk. Læg en pølse på midten af pandekagen. Form forsigtigt dejen rundt om pølsen. Det er en lidt skrøbelig dej, som i knækker nemt. Min mand manglede lidt ketup i, men det er vist smag og behag;-)
Pirog. ca. 8 stk. Lav pandekagerne lidt størrer Læg fyldet (jeg brugte skinke, løg, tomater og oregano) på den ene side af pirog. Fold forsigtigt dejen over fyldet og luk kanten. Dejen knækker nemt, så vær forsigtig.
Begge ting pensels med æg og bages i ca. 10 minutter ved 200 grader.
hvor er du alså god 🙂
takker. Pølsehorn – så nemt at tage med og smager jo også godt. Må prøve din version. Jeg kender dem hvor der kommer lidt sennep ved pølen inden bagning
Hej ;0)
Vil bare lige fortælle at min kære mand prøvede at bage pølsehorn med burgerbolledejen fra denne hjemmeside i stedet for denne pølsehornsdej og HOLD OP , hvor smagte de som de “ægte” Prøv dem…
Hvilken hjemmeside kan man købe det ? Kan ikke finde det
Rikke – hvad er det du ikke kan finde?:-)
Se også i bogen “hold maven flad” der er der også et eksempel på lærke pølsehorn som er PCO-venlige..
Mums, de er gode! -Og MEGET mættende. Tusind tak for opskrift.
Hej. Jeg læser en del steder at bygmel ikke er pco-venligt ‘mere’. Er der nogen af jer der har fundet alternativer?
Kan man bruge andet end sukrin ?
Du kan bruge alle former for sødemidler………
min dej blev alt for klistret så opgav og måtte lave boller 🙁